Χαλαρωτικό Μασάζ

Η χειρομάλαξη, κοινώς το μασάζ είναι μια πανάρχαια ήπια, μη παρεμβατική και χωρίς φάρμακα τεχνική. Καθώς υπάρχουν ιστορικές αναφορές που το συνδέουν με τις Ασιατικές κοινωνίες όπως την Ινδία και την Κίνα εδώ και 5.000 χρόνια ενώ και οι αρχαίοι Έλληνες κι ο Ιπποκράτης χρησιμοποιούσαν ήδη από το 430 π.χ. αυτή τη τεχνική.

Το μασάζ σήμερα χρησιμοποιείται ως μέσο αναζωογόνησης και ευεξίας, μείωσης του πόνου, του άγχους και του στρες αλλά και για θεραπευτικούς σκοπούς όπως την ευεργετική επίδραση της σε ζωτικά συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού (το μυϊκό, το κυκλοφορικό, το λεμφικό, το νευρικό κλπ.) Η μάλαξη βοηθάει ιδιαίτερα την εξωτερική μας εμφάνιση αφού βελτιώνει τη κατάσταση του δέρματος και του υποδόριου ιστού, όπως επίσης είναι και ένας τέλειος τρόπος απολέπισης. Έτσι, υποβοηθάτε η καλύτερη δερματική αναπνοή, και προετοιμάζεται ιδανικά για να λάβει όλα τα θρεπτικά συστατικά από τα διάφορα προϊόντα περιποίησης σώματος.

Το μασάζ είναι αυτό που βελτιώνει επίσης τη τοπική κυκλοφορία, η οποία μεταφέρει το οξυγόνο και τις θρεπτικές ουσίες από το αίμα μέσα στα κύτταρα. Αυτό οδηγεί στην ενυδάτωση του δέρματος, το οποίο αποκτά μεγαλύτερη ελαστικότητα και λεία εμφάνιση.

Επίσης:

  • Αυξάνει την κυκλοφορία του λεμφικού συστήματος, βοηθώντας έτσι στην αποτοξίνωση του.
  • Αυξάνει την ελαστικότητα των μυών, ενώ ξεκουράζει τους καταπονημένους μυς των αθλητών.
  • Ανακουφίζει τους πόνους (αρθρίτιδες, οσφυαλγίες κλπ), καθώς ελευθερώνει ενδορφίνες.
  • Βοηθά στην γρήγορη επούλωση πληγών και στην αναγέννηση των ιστών.
  • Ανακουφίζει τις ημικρανίες, ενώ βοηθάει το νευρικό σύστημα, μειώνοντας το άγχος και εξαλείφει την κατάθλιψη.
  • Βελτιώνει το μεταβολισμό.

 

  • θα μάθουμε τις βασικές αρχές μάλαξης από διαφορετικές τεχνικές θεραπείας,  (σουηδικό μασάζ, ρεφλεξολογία, ταϊλανδέζικο μασάζ, μασάζ-κεφαλής, μασάζ προσώπου), σε συνδυασμό με τις ευεργετικές επιδράσεις βασικών αιθέριων ελαίων. Με τις βασικές κινήσεις μαλάξεις σε  ολόκληρο το σώμα, σε τοπικά σημεία στο πέλμα και στο κεφάλι, θα μάθουμε να δουλεύουμε για την χαλάρωση και την ευεξία του ανθρώπινου οργανισμού.
  • διαρκεί ένα σαββατοκύριακο διάρκειας 12 ωρών, 6 ώρες ανά ημέρα ή σε τρεις προκαθορισμένες ημέρες της εβδομάδος, 4 ώρες ανά ημέρα. Οι ώρες και οι ημέρες μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα με  τις ανάγκες των σπουδαστών.
  • απευθύνεται σε όλα τα άτομα που τους ενδιαφέρει η γνώσει και η ευεξία του οργανισμού τους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ίδιον όφελος ή για τους ανθρώπους κοντά μας .

Παρακαλώ  επικοινωνήστε  με  την  γραμματεία  του συλλόγου μας,  για  να  ενημερωθείτε  για  τις  ημερομηνίες και  τις  ώρες .

*Τα  σεμινάριο  με  αυτήν την  διάρκεια  του  ενός  σαββατοκύριακο  έχουν  δημιουργηθεί  για  να  φέρουν  σε  επαφή  τον  κάθε  ένα  από  εμάς  με  τις  διαφορετικές  τεχνικές.  Με  βασικές  γνώσεις  πάνω  στην  μάλαξη  ,  στην  χρήση  ελαίων , στην  ανατομία  και  φυσιολογία  του  ανθρωπινού  σώματος  και  την  προσέγγιση  του  ανθρώπου  που  βρίσκεται  σε  ανισσόροποια  ή  ασθενεί. Του  ανθρώπου  που  αναζητά  μια  καλύτερη  ποιότητα  ζωής.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Comments are closed.

5 Elements

X