Ανατομία – Φυσιολογία

Ανατομία – Φυσιολογία

Οι άνθρωποι έχουν το συνολικό σχέδιο του σώματος ενός θηλαστικού. Το ανθρώπινο σώμα διακρίνεται στην κεφαλή, τον τράχηλο, τον κορμό (που περιλαμβάνει το θώρακα και την κοιλιά), τα δύο άνω άκρα και τα δύο κάτω άκρα.

Η ανθρώπινη ανατομία, η φυσιολογία και η βιοχημεία είναι συμπληρωματικές βασικές ιατρικές επιστήμες. Η ανθρώπινη ανατομία μπορεί να διδαχθεί είτε ανά περιοχές του σώματος, μελετώντας την ανατομία σωματικών περιοχών όπως το κεφάλι και το στήθος, είτε ανά συστήματα οργάνων, όπως το νευρικό ή το αναπνευστικό σύστημα. Η ανατομική μελέτη ανά συστήματα οργάνων αντικαθίσταται από τη μελέτη ανατομίας σωματικών περιοχών, σύμφωνα με τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας. Μια εμπεριστατωμένη γνώση της ανατομίας απαιτείται από τους Μασέρ , Ρεφλεξολόγους, Βελονιστές, τους μαθητές του Σιάτσου και του Thai massage και γενικά σε όλους αυτούς που ασχολούνται με παραδοσιακές ή σύγχρονες πρακτικές βελτιώσεις του ανθρώπινου σώματος .

Αρχαία χρόνια

Το 1600 π.Χ., ο πάπυρος του Edwin Smith, ένα αρχαίο αιγυπτιακό ιατρικό κείμενο, περιέγραφε την καρδιά, τα αγγεία, το συκώτι, τον σπλήνα, τα νεφρά, τον υποθάλαμο, τη μήτρα και την ουροδόχο κύστη, και έδειχνε τα αιμοφόρα αγγεία που αποκλίνουν από την καρδιά. Ο πάπυρος Ebers (1550 π.Χ.) περιελάμβανε την “πραγματεία για την καρδιά», με τα αγγεία που μεταφέρουν όλα τα υγρά του σώματος προς ή από κάθε μέλος του σώματος.

Η ανατομία των μυών και του σκελετού περιγράφηκε στον Ιπποκράτειο Κώδικα, ένα αρχαίο ελληνικό ιατρικό έργο που γράφτηκε από άγνωστους συγγραφείς. Ο Αριστοτέλης περιέγραψε την ανατομία των σπονδυλωτών βασιζόμενος σε ανατομή ζώων. Ο Πραξαγόρας προσδιόρισε την διαφορά μεταξύ αρτηριών και φλεβών. Επίσης, κατά τον 4ο αιώνα π.Χ., ο Ηρόφιλος και ο Ερασίστρατος παρουσίασαν πιο ακριβείς ανατομικές περιγραφές βασιζόμενοι στη ζωοτομία των εγκληματιών στην Αλεξάνδρεια κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Πτολεμαίων.

Στον 2ο αιώνα, ο Γαληνός της Περγάμου, ανατόμος, κλινικός, συγγραφέας και φιλόσοφος, έγραψε την τελική και με μεγάλη επιρροή ανατομική πραγματεία των αρχαίων χρόνων. Συνέταξε τις υπάρχουσες γνώσεις και σπούδασε ανατομία με την ανατομή των ζώων. Ήταν ένας από τους πρώτους πειραματικούς φυσιολόγους μέσω πειραμάτων ζωοτομίας σε ζώα. Τα σχέδια του Γαληνού, που βασίζονται κυρίως στην ανατομία του σκύλου, αποτέλεσαν ουσιαστικά το μοναδικό ανατομικό βιβλίο για τα επόμενα χίλια χρόνια. Το έργο του ήταν γνωστό στους γιατρούς της Αναγέννησης μόνο μέσω της Χρυσής Εποχής της ισλαμικής ιατρικής μέχρι που μεταφράστηκε από τα Ελληνικά κάποια στιγμή τον 15ο αιώνα.

Πρόγραμμα σεμιναρίου :

Κύτταρο
Μυικό και Ερειστικό Σύστημα ( Μύες και Οστά)
Σύνολο 4 σαββατοκύριακα 16 00 με 21 00, συνολικά 40 ώρες.

 • Νευρικό και Αναλγησία
  Σύνολο 2 σαββατοκύριακα 16 00 με 21 00, συνολικά 20 ώρες.
  Καρδιαγγειακό και Αναπνευστικό
  Σύνολο 2 σαββατοκύριακα 16 00 με 21 00, συνολικά 20 ώρες.
  Αιμοποιητικό και Λεμφικό
  Σύνολο 2 σαββατοκύριακα 16 00 με 21 00, συνολικά 20 ώρες.
  Αναπαραγωγικό και Ουροποιητικό και Ενδοκρινές
  Σύνολο 2 σαββατοκύριακα 16 00 με 21 00, συνολικά 20 ώρες.
  Πεπτικό
Διάρκεια:
Κάθε Σάββατο και Κυριακή 10:00 με 15:00.
Η Συνολική διάρκεια είναι 13 Συναντήσεις και συννολικά 156 εκαπιδευτικές ώρες.
 
Στην Ελλάδα όλοι οι σύλλογοι παραδοσιακών θεραπειών, ζητούν για την αναγνώριση των σπουδών ένα μίνιμουμ 130 ωρών Δυτικής Ιατρικής – Ανατομίας.
Με γνώση αυτής της συνθήκης, η σχολή μας με αυτό το πρόγραμμα καλύπτει κάθε ανάγκη για την αναγνώριση και συμμετοχή σας στον εκάστοτε σύλλογο πανελλαδικά .
Ο κάθε σπουδαστής μπορεί να παρακολουθήσει ολόκληρο το πρόγραμμα της Ανατομίας που θα διαρκέσει ενάμιση χρόνο.
Επίσης μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει ξεχωριστά όποια ενότητα θέλει χωρίς να παρακολουθήσει το πλήρες πρόγραμμα!

 

Ημερομηνία Διεξαγωγής :  Σύντομα θα ανακοινωθούν οι καινούργιες ημερομηνίες . Μπορείτε να δηλώσετε την συμμετοχή σας από σήμερα ώστε να ενταχθείτε στο καινούργιο τμήμα . Μίνιμουν 4 συμμετοχές για να ξεκινήσει νέο τμήμα διδασκαλίας  .

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται Σαββατοκύριακα, (ένα σχεδόν κάθε μήνα), προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι σπουδαστές καθώς και όσοι κατοικούν εκτός Ηρακλείου.
Τα μαθήματα αυτής της ενότητας ξεκινούν τον Ιανουάριο και ολοκληρώνονται μέσα στον επόμενο ενάμιση χρονο .
Κάποιες συναντήσεις θα διεξαχθούν Δια ζώσεις και κάποιες μέσα από το διαδίκτυο με την πλατφόρμα του ZOOM.
 
Παρέχουμε Βεβαίωση (επίπεδο 1) και Δίπλωμα (επίπεδο 2) σε κάθε μια από τις ενότητες μας. Δίνοντας την δυνατότητα εγγραφής στον Εκάστοτε Αναγνωρισμένο σύλλογο !
 
Τα τμήματα είναι ολιγομελής και η σχολή μας τηρεί όλους τους κανονισμούς Υγιεινής και Ασφάλειας.

 

Παρακαλώ  επικοινωνήστε  με  την  γραμματεία  μας,  για  να  ενημερωθείτε  για  τις  ημερομηνίες τις  ώρες και το κόστος  .

Comments are closed.
X