Μασάζ Εγκύων

Προγεννητικό μασάζ (μασάζ για εγκύους)

 

Τι είναι το προγεννητικό μασάζ (prenatal massage);

Το  προγεννητικό μασάζ είναι ένας υπέροχος τρόπος να προετοιμάσουμε τις μέλλουσες μανούλες για τη γέννηση του μωρού τους. Είναι μια εξειδικευμένη τεχνική θεραπευτικής μάλαξης που σκοπό έχει να ξεκουράσει και να ανακουφίσει τις εγκύους από τις καθημερινές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.  Δρα θεραπευτικά καθώς χαλαρώνει το σώμα, αυξάνει την ευλυγισία και την κινητικότητα, τονώνει το δέρμα, μειώνει τους  πονοκεφάλους, την υπερένταση και το άγχος, ανακουφίζει τους πονεμένους μύες, καταπολεμά την αϋπνία, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθά στην χαλάρωση του νου και γενικά βοηθά την έγκυο να νιώθει όμορφα.

Ποιος είναι ο βασικός στόχος του prenatal massage;

Ο βασικός στόχος του prenatal massage είναι η ολοκληρωτική και πλήρης χαλάρωση του σώματος της εγκύου, αλλά και η συναισθηματική και ψυχική της εξισορρόπηση σε μία περίοδο μεγάλων και σημαντικών αλλαγών.

Τα οφέλη από το μασάζ κατά την εγκυμοσύνη είναι πολλά.

  • Μειώνει τον πόνο στην πλάτη
  • Μειώνει τις εντάσεις στις αρθρώσεις
  • Βελτιώνει την κυκλοφορία
  • Μειώνει τους πονοκεφάλους
  • Μείωση του άγχους
  • Βελτιώνει την οξυγόνωση στους μαλακούς ιστούς
  • Απολαμβάνετε καλύτερο ύπνο

Από ποιο μήνα μπορεί να εφαρμοστεί;

Έπειτα από την σύμφωνη γνώμη του γιατρού και αν δεν συντρέχει ιατρικός λόγος, μπορούμε να πούμε ότι κατά το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης μπορεί να γίνεται 1 φορά την εβδομάδα, ενώ κατά το τρίτο τρίμηνο μπορεί να αυξηθεί σε 2 με 3 φορές καθώς λειτουργεί ευεργετικά στη διάρκεια του τοκετού και στην ομαλότερη έκβαση του.

Τι προϊόντα χρησιμοποιούνται;

Για τη μάλαξη χρησιμοποιούμε μόνο φυσικά, ανόργανα λάδια όπως αμυγδαλέλαιο και ελαιόλαδο.Φροντίζουμε να αποφεύγουμε τα αιθέρια έλαια καθώς πολλά από αυτά  αντενδείκνυνται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σε ποιές  περιπτώσεις αντενδείκνυται το μασάζ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Το prenatal massage αντενδείκνυται σε περιπτώσεις όπως: καρδιακές διαταραχές, χρόνια υπέρταση, διαβητική μητέρα, σοβαρή αναιμία, ερυθηματώδη λύκο, αιμορραγία και κοιλιακό άλγος, σε περίοδο με ναυτίες, εμέτους και πρωινή αδιαθεσία, χαμηλή αύξηση βάρους, μείωση ή απουσία εμβρυϊκής κινητικότητας, καθυστέρηση της ανάπτυξης του εμβρύου, ιστορικό πολλαπλού τοκετού, σε περίπτωση αποκόλλησης πλακούντα ή αποβολής στην εγκυμοσύνη ή και πιθανότητες πρόωρου τοκετού.

Διάρκεια : 50′ ή 75′

Παρακαλώ επικοινωνήστε με την γραμματεία για την καταχώρηση του ραντεβού σας  !

Μάιος 2023
Δε
Τρ
Τε
Πε
Πα
Σα
Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

Comments are closed.