Σιάτσου

“Το σιάτσου έχει τις θεωρητικές και πρακτικές ρίζες του στις αρχαίες θεραπευτικές και φιλοσοφικές παραδόσεις της άπω ανατολής. Σήμερα είναι μία αυτόνομη θεραπευτική μέθοδος προερχόμενη από την Ιαπωνία, ενώ επηρεάζεται από την κινέζικη και δυτική γνώση. Σκοπός του σιάτσου είναι να προάγει την αυτοθεραπεία και την προσωπική ανάπτυξη μέσω της ισορρόπησης της ροής ενέργειας στο σώμα: το ονομαζόμενο Ki ή Chi.

Η ευεξία ενός ατόμου ως μία ενότητα σώματος, νου και πνεύματος εξαρτάται από την αρμονική ροή ενέργειας. Η θεραπεία του σιάτσου είναι μια μορφή επικοινωνίας μέσω του αγγίγματος, βασιζόμενο σε τεχνικές ενεργειακής αξιοποίησης.”

Το σιάτσου βοηθάει το σώμα, μέσω των δικών του δυνάμεων και μηχανισμών, να επανακτήσει την φυσική του ισορροπία και να γίνει πιο δυνατό και ενεργητικό.

Το σιάτσου επίσης προάγει την ζωτικότητα, αντοχή και την χαλάρωση και βοηθάει στην πρόληψη ασθενειών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μια μορφή αυτό-βελτίωσης.

Η λέξη σιάτσου προέρχεται από τις λέξεις «σι» που στα ιαπωνικά σημαίνει δάχτυλο, και «άτσου» που στα ιαπωνικά σημαίνει πίεση.

Το σιάτσου είναι μία μέθοδος κατά την οποία χρησιμοποιούμε πίεση με τα δάχτυλα (κυρίως αλλά και τους αγκώνες ή τα γόνατα) σε συγκεκριμένα σημεία και «γραμμές» του σώματος για την εξισορρόπηση της ροής ενέργειας μέσα στο σώμα. Το αποτέλεσμα είναι η ανακούφιση από δυσάρεστα συμπτώματα.

Οι «γραμμές» αυτές είναι τα ενεργειακά κανάλια του σώματος, τα οποία είναι αόρατα, αλλά σύμφωνα με την ανατολική φιλοσοφία προσδιορίζονται με την ίδια ακρίβεια όπως τα νεύρα. Πολλές φορές όταν ο θεραπευτής πιέζει διάφορα σημεία κατά μήκος των καναλιών, ο ασθενής νιώθει ένα κύμα ενέργειας να κυλάει μέσα του.

Τα θεραπευτικά αποτελέσματα αφορούν ψυχοσωματικές αρρώστιες, όπως ο πονοκέφαλος, η νευρική κατάπτωση, η αϋπνία, η δυσκοιλιότητα, η κακή πέψη και άλλες. Επιπλέον, το Σιάτσου βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, βελτιώνει τους ρευματικούς και μυϊκούς πόνους, όπως και τους πόνους στα διάφορα όργανα, και επιδρά θετικά στις ενδοκρινικές λειτουργίες.

Διάρκεια : 60′ ή 80′

Παρακαλώ επικοινωνήστε με την γραμματεία για την καταχώρηση του ραντεβού σας  !

Μάιος 2023
Δε
Τρ
Τε
Πε
Πα
Σα
Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Comments are closed.