Ολιστική Διατροφή

Ολιστική Διατροφή

Η Διατροφή αποτελεί τη βάση της θεραπευτικής πυραμίδας. Κάθε απόπειρα θεραπευτικής προσέγγισης οφείλει να ξεκινά από την Διατροφή. Αν για οποιοδήποτε λόγο η Διατροφή του ασθενούς δεν ληφθεί υπ’ όψιν, τότε τ’ αποτελέσματα και της πιο ευφυούς θεραπευτικής παρέμβασης θα είναι πενιχρά.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο βασίζεται στην εμπειρία και την ενστικτώδη σχέση του ανθρώπου με την τροφή του, αναβιώνοντας μνήμες που η σύγχρονη αντίληψη (βιοχημική ανάλυση των τροφών σε πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία, υδατάνθρακες κλπ) περί Διατροφής τείνει να καταστέλλει.

Οι τροφές αναλύονται με βάση την ενεργειακή τους φύση, έτσι όπως αυτή προσδιορίζεται από την αρχαία ελληνική βιβλιογραφία (Ιπποκράτης, Γαληνός, Αγάπιος ο Κρης) αλλά και από την κινέζικη και διεθνή βιβλιογραφία.
Το μάθημα της Διατροφής απευθύνεται σε όλους. Τόσο σε θεραπευτές που θα ήθελαν να ενισχύσουν την θεραπευτική τους φαρέτρα με το πιο σημαντικό θεραπευτικό εργαλείο, την Διατροφή, όσο και σε ανθρώπους που θα ήθελαν απλά να βελτιώσουν την διατροφική τους συμπεριφορά.

Το σεμινάριο της σχολής μας δεν ασχολείται καθόλου με την δυτική ή κλινική διατροφολογία/διαιτολογία, αφού διδάσκεται στα ελληνικά και διεθνή πανεπιστήμια. Ο Σύμβουλος Κινέζικης & Ενεργειακής Διατροφολογίας λειτουργεί συμπληρωματικά στις φυσικές ή συμβατικές θεραπείες, ενώ αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ολιστικά, χωρίς να ακυρώνει ή να παρακάμπτει την κλασσική ιατρική και τους κλινικούς διατροφολόγους!

Περιλαμβάνει:

– Γεύση, θερμικό αποτέλεσμα και κίνηση της τροφής μέσα στο σώμα.

– Τροφές και 4 εποχές.
– Δίαιτα μακροζωίας, θεραπευτική δίαιτα.

– Κατηγορίες τροφών – ανάλυση (καρυκεύματα, φρούτα, ξηροί καρποί, λαχανικά, ρίζες, δημητριακά, όσπρια, κρέατα, θαλασσινά)
– Ανάλυση συνδρόμων μέσα από το πρίσμα της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής με ταυτόχρονη διατροφολογική ανάλυση.

– Η Διατροφή σε παθήσεις (παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης, κοινό κρυολόγημα κλπ).

– Παρασκευή φαγητού και γεύμα σε κάποια μαθήματα ανάλογα με την εποχή.
– Νηστιοθεραπεία, ξηρασία

– Αγροδιατροφική πολιτική
– Συνταγές με βάση την Κινέζικη Ιατρικη

Ολοκλήρωση προγράμματος: 2022

08-09/10      

05-06/11       

10-11/12       

    

Έναρξη νέου προγράμματος:  2023

18-19/02        

22-23/04      

10-11/06       

και 3 ακόμα συναντήσεις από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο

     

Μπορείτε να δηλώσετε την συμμετοχή σας από σήμερα ώστε να ενταχθείτε στο καινούργιο τμήμα . Μίνιμουν 4 συμμετοχές για να ξεκινήσει νέο τμήμα διδασκαλίας  .

Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί με κάποιες συναντήσεις Δια ζώσεις και κάποιες μέσα από το διαδίκτυο με την πλατφόρμα του ZOOM
 
Παρέχουμε Βεβαίωση (επίπεδο 1) και Δίπλωμα (επίπεδο 2) σε κάθε μια από τις ενότητες μας. Δίνοντας την δυνατότητα εγγραφής στον Εκάστοτε Αναγνωρισμένο σύλλογο !
 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ  : 72 ώρες 

Συντονίζει : Δέσποινα Εξάρχου

Συναντήσεις :  6 συναντήσεις 10:00-16:00, τα μαθήματα ξεκινούν τον Ιανουάριο και ολοκληρώνονται τον Νοέμβριο . 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Στην περίπτωση που κάποιος σπουδαστής επιθυμεί να αποκτήσει Δίπλωμα στην Διατροφή τότε οφείλει να παρακολουθήσει και τα κάτωθι μαθήματα: Βασική Θεωρία Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, Ιατρικά, Διάγνωση, Κινέζικα Βότανα, Ελληνικά Βότανα, Γνωρίζοντας τα φυτά, Ιστορία της Ελληνικής Ιατρικής και Ανάλυση Νόσων με Βάση την Δυτική Ιατρική.

Παρακαλώ  επικοινωνήστε  με  την  γραμματεία  μας,  για  να  ενημερωθείτε  για  τις  ημερομηνίες τις  ώρες και το κόστος  .

Comments are closed.
X