Σύντομο πρόγραμμα: 4 συναντήσεις στην Βασική Εκπαίδευση Ρεφλεξολογίας

Σύντομο πρόγραμμα: 4 συναντήσεις στην Βασική Εκπαίδευση Ρεφλεξολογίας

 

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΒΑΚΩΝΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Γνώρισε τα οφέλη της ρεφλεξολογίας και μάθε πώς να την εφαρμόζεις στον εαυτό σου αλλά και στους αγαπημένους σου με ασφάλεια μέσα από αυτό το σύντομο πρόγραμμα εκπαίδευσης, τετράμηνης διάρκειας.

Τι είναι η ρεφλεξολογία
Η ρεφλεξολογία είναι μια ήπια, φυσική, ολιστική και συμπληρωματική μέθοδος φροντίδας του ανθρώπου. Βασίζεται στην ενεργοποίηση αντανακλαστικών σημείων, σημείων δηλαδή ή περιοχών που βρίσκονται στα πέλματα αλλά και στα χέρια και που σχετίζονται με όργανα ή περιοχές του σώματος, καθώς τα άνω και κάτω άκρα αποτελούν μικροσκοπική αντανάκλαση ολόκληρου του σώματος.
Ασκείται με ειδικούς χειρισμούς, πιέσεις και τριβές, επιτυγχάνοντας τη χαλάρωση του δέκτη, την ενίσχυση των λειτουργιών και τη βελτίωση των αυτοθεραπευτικών ικανοτήτων του οργανισμού.

Η ρεφλεξολογία αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως σύνολο (ψυχή-διανόηση-σώμα- συναίσθημα) το οποίο αργά ή γρήγορα, εκτονώνει καθετί που το υπερφορτίζει στο σώμα. Το σώμα βρίσκει πάντα έναν τρόπο να εκφράσει τη δυσφορία του. Το να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τι προσπαθεί να εκφράσει μέσω της ασθένειας, είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για τη θεραπεία.

Η ρεφλεξολογία μπορεί να μας συντροφεύσει στο μονοπάτι της αυτοβελτίωσης, μιας και μας παροτρύνει να διευρύνουμε την κατανόησή μας, να βαθύνουμε τη σχέση με τον εαυτό μας και το σώμα μας, να αποκτήσουμε ξανά πρόσβαση στη σοφία του σώματός μας και να ξαναχτίσουμε τις γέφυρες επικοινωνίας που πιθανότατα έχουν χαθεί στην πορεία της ζωής μας.

Ένα σώμα που “μιλά”, είναι ένα σώμα ενεργό, συνεργάτης και όχι βάρος στον δρόμο της ζωής μας, συμμέτοχος και συνδημιουργός στην εμπειρία της ζωής και ένας πολύτιμος σύμβουλος για την κατανόηση της βαθύτερης αιτίας εκδήλωσης μίας ασθένειας.

Αντίστοιχα μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και στο χτίσιμο πιο ουσιαστικών σχέσεων με τους συνανθρώπους μας, μιας και η γνώση της τέχνης του θεραπευτικού αγγίγματος είναι καταγεγραμμένη στο DNA μας.

Ας δούμε μερικές από τις βασικές επιδράσεις της Ρεφλεξολογίας:

Βαθιά χαλάρωση
Είναι μία φυσική βιοχημική διαδικασία που λειτουργεί ως ένας μηχανισμός επαναφοράς από την κατάσταση «μάχης ή φυγής» ή αλλιώς του στρες.
Κατά τη διαδικασία αυτή οι μύες χαλαρώνουν, το αίμα κυκλοφορεί κανονικά σε όλο το σώμα, η αναπνοή γίνεται βαθύτερη και εκκρίνονται οι ορμόνες που επαναφέρουν την ισορροπία στον οργανισμό. Όλες αυτές οι λειτουργίες ελέγχονται από το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα. Έτσι ανοίγει ένα “παράθυρο ευκαιρίας” προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι έμφυτες
θεραπευτικές, αναγεννητικές και εξισορροπητικές δυνάμεις του δέκτη.

Κυκλοφορία αίματος/ λέμφου
Η ρεφλεξολογία έχει ευεργετική επίδραση στην κυκλοφορία του αίματος. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η αποτελεσματικότερη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών και φυσικά του οξυγόνου σε όλα τα κύτταρα και τους ιστούς του
σώματος. Έτσι διευκολύνεται η διαδικασία της αποτοξίνωσης, δηλαδή η απομάκρυνση των άχρηστων προϊόντων του μεταβολισμού των κυττάρων.

Η αποτοξίνωση είναι μία φυσική λειτουργία του οργανισμού μας αλλά συχνά παρακωλύεται ή ατονεί εξαιτίας του τρόπου ζωής μας και του χρόνιου στρες.
Η ρεφλεξολογία συμβάλει στη βελτίωση των μηχανισμών αποτοξίνωσης, συνεισφέροντας σημαντικά στην επίτευξη και τη διατήρηση της υγείας μας.
Εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε και τη βελτίωση της κυκλοφορίας της λέμφου που αποτελεί βασική προϋπόθεση της καλής λειτουργίας του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Αποτελεσματικό κυκλοφορικό σύστημα σημαίνει αποτελεσματική λειτουργία όλων των συστημάτων του οργανισμού.

Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να ωφελήσει η ρεφλεξολογία:
Η ρεφλεξολογία βοηθά στην αντιμετώπιση μιας ευρείας γκάμας προβλημάτων και παθήσεων στο σωματικό, νοητικό και ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο.

Έχει αποδειχθεί η ευεργετική της επίδραση σε συνθήκες / προβλήματα:
• Μυοσκελετικά (οσφυαλγία, ισχιαλγία, αυχενικοί πόνοι, προβλήματα άκρων, μυαλγίες, κακώσεις, πόνοι αρθρώσεων, χρόνιος πόνος κ.ά.)
• Πεπτικά (δυσπεψία, δυσκοιλιότητα, διάρροια, αιμορροΐδες, παλινδρομήσεις, έλκος, κολίτιδα, κ.ά.)
• Νευρολογικά (ημικρανίες, πονοκέφαλοι, διαταραχές ύπνου, άγχος, νευραλγία τριδύμου, επιληψία, κ.ά.)
• Αναπαραγωγικά (προβλήματα περιόδου, ινομυώματα, προβλήματα προστάτη, πολυκυστικές, στειρότητα, εμμηνόπαυση κ.ά.)
• Αναπνευστικά (βρογχίτιδα, άσθμα, ιγμορίτιδα, αλλεργική ρινίτιδα κ.ά.)
• Καρδιαγγειακά (υπέρταση, υπόταση, κιρσοί, στηθάγχη, κ.ά.)
• Ενδοκρινικά (κόπωση, άγχος, κατάθλιψη, προβλήματα θυρεοειδή, κ.ά.)
• Ουροποιητικά (νεφρολιθίαση, ακράτεια, κυστίτιδα, ουρολοίμωξη, κ.ά.)
• Αισθητηρίων οργάνων (ψωρίαση, ζάλη, ίλιγγοι, ωταλγία, εμβοές, γλαύκωμα, κ.ά.

Διεγείρει τη ζωτικότητα και επαναφέρει τον οργανισμό σε κατάσταση ομοιόστασης. Ενισχύει την έμφυτη ικανότητα επούλωσης του σώματος.

Μπορεί να εφαρμοστεί με πολύ καλά αποτελέσματα σε βρέφη και παιδιά, σε ηλικιωμένους και γενικά σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Μπορεί να συνδυαστεί με οποιαδήποτε παραδοσιακή ή συμβατική μέθοδο θεραπείας, ακόμα και ταυτόχρονα, λειτουργώντας υποστηρικτικά, ενισχύοντας το θεραπευτικό αποτέλεσμα ή μειώνοντας τις παρενέργειες από τυχόν φαρμακευτική ή άλλη παρεμβατική αγωγή υγείας.

Η ρεφλεξολογία πλέον κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος ως ολιστική, συμπληρωματική αγωγή και τα θεραπευτικά της οφέλη αναγνωρίζονται και από τον “δυτικό” ιατρικό κόσμο. Για αυτό το λόγο σε πολλές χώρες έχει ήδη ενταχθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας τους, σε ιατρεία πόνου, σε οίκους ευγηρίας, σε κέντρα αποκατάστασης αθλητών κ.α.

Το σύντομο πρόγραμμα εκπαίδευσης απευθύνεται σε εσένα:
– που εμπνέεσαι από την ολιστική θεραπευτική και αναζητάς εναλλακτικές επιλογές φροντίδας για εσένα ή και για τους αγαπημένους σου

– που θέλεις να διδαχτείς φυσικούς, μη παρεμβατικούς τρόπους πρόληψης,
υποστήριξης και ενίσχυσης της υγείας σου ή διαχείρισης συγκεκριμένων καταστάσεων και προβλημάτων υγείας

– που ενδιαφέρεσαι να γνωρίσεις την τέχνη της ρεφλεξολογίας προκειμένου να την εντάξεις στην καθημερινή σου φροντίδα ευεξίας (πχ για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου συστήματος, για ενίσχυση των επιπέδων ενέργειας, για
τόνωση και ζωτικότητα, για την καλλιέργεια μιας πιο θετικής και ενεργητικής στάσης ζωής κ.α.)

– που επιθυμείς να αξιοποιήσεις τη ρεφλεξολογία για την ανακούφιση από τα συμπτώματα συγκεκριμένων χρόνιων θεμάτων υγείας που αντιμετωπίζεις εσύ ή κάποιο αγαπημένο σου άτομο (πχ διαταραχές ύπνου, χρόνιος πόνος, ημικρανίες,
διαταραχές στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, χρόνια κόπωση, σύνδρομο long- post covid κ.α.)

– που ενδιαφέρεσαι να χτίσεις μία υγιή και ειλικρινή σχέση με το σώμα σου και να ενισχύσεις τους μηχανισμούς αυτοίασης που διαθέτεις από τη φύση σου

– που ανεξάρτητα από το φύλο σου, την ηλικιακή σου ομάδα ή την κατάσταση της υγείας σου, σε ενδιαφέρει να εργαστείς με τον εαυτό σου προκειμένου να ανακτήσεις την πρόσβαση στη σοφία του σώματός σου και στις αυτοθεραπευτικές δυνάμεις που κρύβει μέσα του.

Σε αυτό το σύντομο πρόγραμμα εκπαίδευσης παρέχονται ο βασικός κορμός της γνώσης της ρεφλεξολογίας καθώς και εκείνα τα ρεφλεξολογικά εργαλεία για την ανακούφιση απλών και καθημερινών προβλημάτων υγείας αλλά ακόμα και
χρόνιων προβλημάτων που απαιτούν καθημερινή φροντίδα υγείας, αυστηρά για ερασιτεχνική άσκηση.

Παρόλα αυτά οι ώρες παρακολούθησης του συγκεκριμένου σύντομου προγράμματος θα συνυπολογιστούν, εφόσον αποφασίσεις να συνεχίσεις την κατάρτισή σου, στο διετές επαγγελματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης της σχολής μας, η οποία είναι διαπιστευμένη από το Πανελλήνιο Επαγγελματικό Σωματείο Ρεφλεξολόγων (Π.Ε.Σ.Ρ.).

Τι να περιμένεις από τις συναντήσεις μας:
– να γνωρίσεις τις βασικές αρχές της ζωνοθεραπείας και πως μετεξελίχτηκε στη σύγχρονη ρεφλεξολογία

– να πληροφορηθείς για τις βασικές προφυλάξεις και αντενδείξεις κατά τη χρήση της

– να εξασκηθείς πάνω στις βασικότερες τεχνικές ρεφλεξολογικών χειρισμών, πιέσεων και μαλάξεων

– να κάνεις πρακτική από την πρώτη κιόλας συνάντησή μας στις βασικές τεχνικές χαλάρωσης που μπορεί να εφαρμόσει ένας ρεφλεξολόγος στα πέλματα αλλά και στα χέρια

– να εξοικειωθείς με τους σημαντικότερους ρεφλεξολογικούς χάρτες (για πέλματα και χέρια) που θα παραμείνουν οι οδηγοί σου και μετά το τέλος της εκπαίδευσής σου, για το πως θα εντοπίζεις με σαφήνεια τα αντανακλαστικά σημεία περιοχών ή οργάνων του ανθρώπινου σώματος, ταξινομημένα ανά σύστημα (πχ πεπτικό, μυοσκελετικό, αναπνευστικό σύστημα κλπ)

– να προβληματιστείς πάνω στις βασικές αρχές της ολιστικής θεραπευτικής προσέγγισης που αναγνωρίζει την ασθένεια ως τη συμβολική γλώσσα που χρησιμοποιεί το σώμα για να εκφράσει και να απελευθερώσει εκείνο το συναίσθημα ή το νοητικό μοτίβο που την προκάλεσε

– να έρθεις σε επαφή με άλλους ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες
με εσένα καθώς και την ίδια αγάπη για την προσωπική εξέλιξη και αναζήτηση

Σε κάθε μία από τις συναντήσεις μας θα σου προσφέρετε πλούσιο έντυπο εκπαιδευτικό υλικό με τη βασική θεωρία της ρεφλεξολογίας, ρεφλεξολογικούς χάρτες καθώς και βασικά πρωτόκολλα αντιμετώπισης συγκεκριμένων ζητημάτων
υγείας, θα έχεις όλο τον χρόνο για πρακτική εξάσκηση σε πέλματα και χέρια αλλά και για να σου απαντηθούν τυχόν απορίες ή ερωτήσεις.

Διάρκεια, κόστος και ημερομηνίες διεξαγωγής της εκπαίδευσης:

Η εκπαίδευση θα ολοκληρωθεί σε 4 Σαββατοκύριακα
Ώρες παρακολούθησης: 15:00 με 20:00
Εισηγήτρια: Κατερίνα Βακωνάκη
Συνολική διάρκεια: 40 ώρες

 

Ημερομηνίες διεξαγωγής της εκπαίδευσης:
09-10/03
30-31/03
13-14/04           
27-28/04 

 

Κόστος : 580 ευρώ (145 ευρώ κάθε συνάντηση)
Προσφορά “early bird” για δήλωση συμμετοχής 1 μήνα πριν την καθορισμένη ημερομηνία έναρξης του σεμιναρίου:
Έκπτωση 10% κόστος 520 ευρώ (130 ευρώ κάθε συνάντηση).
Έκπτωση 15% σε όλα τα σεμινάρια μας, σε μακροχρόνια ανέργους και στους μαθητές έως και 25 ετών, κόστος 500 ευρώ (125 ευρώ κάθε συνάντηση).

 

Σημείωση : Η Ρεφλεξολογία είναι ένα Συμπληρωματικό Θεραπευτικό Σύστημα.

Σύμφωνα με τους ορισμούς που δίνονται από Ευρωπαϊκούς φορείς, ως συμπληρωματικά θεραπευτικά συστήματα προσδιορίζονται τα μη αυτοτελή, μη ιατρικά συστήματα, τα οποία μπορούν να υπάρξουν ως συμπληρωματικά μιας άλλης αυτόνομης θεραπείας, και στα οποία δεν ανήκει η δικαιοδοσία της διάγνωσης ή της ιατρικής ευθύνης, ως εκ τούτου είναι δυνατό να ασκούνται από μη γιατρούς.

Παρέχουμε Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή και η σχολή μας τηρεί όλους τους κανονισμούς Υγιεινής και Ασφάλειας.

 

Παρακαλώ  επικοινωνήστε  με  την  γραμματεία  μας,  για  να  ενημερωθείτε  για  τις  ημερομηνίες τις  ώρες και το κόστος  .

Comments are closed.
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Privacy Policy

What information do we collect?

We collect information from you when you register on our site or place an order. When ordering or registering on our site, as appropriate, you may be asked to enter your: name, e-mail address or mailing address.

What do we use your information for?

Any of the information we collect from you may be used in one of the following ways: To personalize your experience (your information helps us to better respond to your individual needs) To improve our website (we continually strive to improve our website offerings based on the information and feedback we receive from you) To improve customer service (your information helps us to more effectively respond to your customer service requests and support needs) To process transactions Your information, whether public or private, will not be sold, exchanged, transferred, or given to any other company for any reason whatsoever, without your consent, other than for the express purpose of delivering the purchased product or service requested. To administer a contest, promotion, survey or other site feature To send periodic emails The email address you provide for order processing, will only be used to send you information and updates pertaining to your order.

How do we protect your information?

We implement a variety of security measures to maintain the safety of your personal information when you place an order or enter, submit, or access your personal information. We offer the use of a secure server. All supplied sensitive/credit information is transmitted via Secure Socket Layer (SSL) technology and then encrypted into our Payment gateway providers database only to be accessible by those authorized with special access rights to such systems, and are required to?keep the information confidential. After a transaction, your private information (credit cards, social security numbers, financials, etc.) will not be kept on file for more than 60 days.

Do we use cookies?

Yes (Cookies are small files that a site or its service provider transfers to your computers hard drive through your Web browser (if you allow) that enables the sites or service providers systems to recognize your browser and capture and remember certain information We use cookies to help us remember and process the items in your shopping cart, understand and save your preferences for future visits, keep track of advertisements and compile aggregate data about site traffic and site interaction so that we can offer better site experiences and tools in the future. We may contract with third-party service providers to assist us in better understanding our site visitors. These service providers are not permitted to use the information collected on our behalf except to help us conduct and improve our business. If you prefer, you can choose to have your computer warn you each time a cookie is being sent, or you can choose to turn off all cookies via your browser settings. Like most websites, if you turn your cookies off, some of our services may not function properly. However, you can still place orders by contacting customer service. Google Analytics We use Google Analytics on our sites for anonymous reporting of site usage and for advertising on the site. If you would like to opt-out of Google Analytics monitoring your behaviour on our sites please use this link (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/)

Do we disclose any information to outside parties?

We do not sell, trade, or otherwise transfer to outside parties your personally identifiable information. This does not include trusted third parties who assist us in operating our website, conducting our business, or servicing you, so long as those parties agree to keep this information confidential. We may also release your information when we believe release is appropriate to comply with the law, enforce our site policies, or protect ours or others rights, property, or safety. However, non-personally identifiable visitor information may be provided to other parties for marketing, advertising, or other uses.

Registration

The minimum information we need to register you is your name, email address and a password. We will ask you more questions for different services, including sales promotions. Unless we say otherwise, you have to answer all the registration questions. We may also ask some other, voluntary questions during registration for certain services (for example, professional networks) so we can gain a clearer understanding of who you are. This also allows us to personalise services for you. To assist us in our marketing, in addition to the data that you provide to us if you register, we may also obtain data from trusted third parties to help us understand what you might be interested in. This ‘profiling’ information is produced from a variety of sources, including publicly available data (such as the electoral roll) or from sources such as surveys and polls where you have given your permission for your data to be shared. You can choose not to have such data shared with the Guardian from these sources by logging into your account and changing the settings in the privacy section. After you have registered, and with your permission, we may send you emails we think may interest you. Newsletters may be personalised based on what you have been reading on theguardian.com. At any time you can decide not to receive these emails and will be able to ‘unsubscribe’. Logging in using social networking credentials If you log-in to our sites using a Facebook log-in, you are granting permission to Facebook to share your user details with us. This will include your name, email address, date of birth and location which will then be used to form a Guardian identity. You can also use your picture from Facebook as part of your profile. This will also allow us and Facebook to share your, networks, user ID and any other information you choose to share according to your Facebook account settings. If you remove the Guardian app from your Facebook settings, we will no longer have access to this information. If you log-in to our sites using a Google log-in, you grant permission to Google to share your user details with us. This will include your name, email address, date of birth, sex and location which we will then use to form a Guardian identity. You may use your picture from Google as part of your profile. This also allows us to share your networks, user ID and any other information you choose to share according to your Google account settings. If you remove the Guardian from your Google settings, we will no longer have access to this information. If you log-in to our sites using a twitter log-in, we receive your avatar (the small picture that appears next to your tweets) and twitter username.

Children’s Online Privacy Protection Act Compliance

We are in compliance with the requirements of COPPA (Childrens Online Privacy Protection Act), we do not collect any information from anyone under 13 years of age. Our website, products and services are all directed to people who are at least 13 years old or older.

Updating your personal information

We offer a ‘My details’ page (also known as Dashboard), where you can update your personal information at any time, and change your marketing preferences. You can get to this page from most pages on the site – simply click on the ‘My details’ link at the top of the screen when you are signed in.

Online Privacy Policy Only

This online privacy policy applies only to information collected through our website and not to information collected offline.

Your Consent

By using our site, you consent to our privacy policy.

Changes to our Privacy Policy

If we decide to change our privacy policy, we will post those changes on this page.
Save settings
Cookies settings