Βρεφικό Μασάζ

Βρεφικό μασάζ

Η πανάρχαια τεχνική του μασάζ θα σας δώσει μια εξαιρετική ευκαιρία να δεθείτε ακόμα περισσότερο με το μωρό σας. Το βρεφικό μασάζ όχι μόνο βοηθά το μικρό μας να χαλαρώσει, αλλά συμβάλλει και στην ψυχοσυναισθηματική του ανάπτυξη, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα πολλών ερευνών. Με το μασάζ το μωρό ηρεμεί, ενώ παράλληλα αισθάνεται την αγάπη και την απόλυτη αφοσίωση των γονιών του. Το βρεφικό μασάζ μπορεί να γίνει σε βρέφη από την πρώτη κιόλας μέρα ως δυο ετών, όμως μπορεί να συνεχιστεί με τα ίδια ευεργετικά αποτελέσματα μέχρι και την εφηβεία και φυσικά σε ενήλικες σε συγκεκριμένες παθήσεις ή και για χαλάρωση.

Το βρεφικό μασάζ είναι μία τέχνη αρχαία. Η εφαρμογή του συναντάται σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς και φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Η Vimala McClure -ιδρύτρια του Διεθνούς Οργανισμού για το Βρεφικό Μασάζ- έφερε την τέχνη αυτή στη δύση και την προσάρμοσε στον δυτικό τρόπο ζωής. Συνδύασε τεχνικές από το σουηδικό μασάζ, την ρεφλεξολογία, τη γιόγκα και το παραδοσιακό ινδικό μασάζ και προώθησε μία τεχνική βρεφικού μασάζ που είναι ασφαλής και απλή.

Κάθε μαμά και μπαμπάς μπορεί να γίνει ένας «μασέρ», αρκεί να το θέλει. Φυσικά, δεν θα εκτελείτε τις κινήσεις όπως ένας επαγγελματίας, αλλά χρησιμοποιώντας όλη σας την τρυφερότητα και την απαλότητα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ανακουφίσετε και θα χαλαρώσετε το μωρό σας.

-πώς να διαμορφώσετε ένα ισχυρό δεσμό αγάπης και εμπιστοσύνης με το μωρό σας
-πώς να βοηθήσετε το μωρό σας να κοιμάται καλύτερα
-πώς να απαλύνετε τους πόνους του μωρού σας από τα αέρια τους κολικούς και τις κράμπες.
-Τονώνει το νευρικό σύστημα.
-Χαλαρώνει τους μύες .
-Ενεργοποιεί όλα τα συστήματα του οργανισμού, το λεμφικό, το εντερικό, το αναπνευστικό, το ανοσοποιητικό.
-Κυρίως, όμως, προωθεί και βελτιώνει την επικοινωνία του μωρού με τον γονιό και την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον, μέσω του αγγίγματος, της μυρωδιάς, της ακοής. Το μωρό, λοιπόν, δέχεται ποικίλα και ευεργετικά ερεθίσματα. Χαλαρώσετε το μωρό σας και μάθετε ποια είναι τα οφέλη της πανάρχαιας αυτής τεχνικής για εσάς και το μωρό σας.

Η συνάντηση απευθύνεται σε μαμάδες και μπαμπάδες αλλά και σε επαγγελματίες που θέλουν τη γνώση του βρεφικού μασάζ. 

Συναντήσεις : σε 3 κύκλους. Α κύκλος από 2 ώρες σε 3 συναντήσεις. / Β κύκλος από 2 ώρες σε 3 συναντήσεις. / Γ κύκλος σε συνεννόηση με τούς γονείς, μπορεί να πραγματοποιηθεί και στο δικό σας χώρο.

Α: περιλαμβάνει την βρεφική μάλαξη από την πρώτη ήμερα ως 2 ετών

βασικές τεχνικές μαλάξεις / η γλώσσα του μωρού /πόδια-πατούσες / στήθος-χέρια / πλάτη-κεφάλι-πρόσωπο / κολικούς-κράμπες / νευρικό-μυικό-λεμφικό-αναπνευστικό-ανοσοποιητικό σύστημα / προστασία και κινητοποίηση της Σπονδυλικής Στήλης.

Β: περιλαμβάνει την μάλαξη από 2 ετών έως την εφηβεία

βασικές τεχνικές μάλαξης / επικοινωνία γονιού και παιδιού μεσώ του αγγίγματος / προσαρμογή στις αναπτυξιακές ανάγκες του παιδιού / χαλάρωση μετά από αθλητικές δραστηριότητες.

Γ: περιλαμβάνει την μάλαξη σε μωρά και παιδιά με ιδιαίτερες ανάγκες, κινητικά προβλήματα από ατυχήματα, εκ γενετής παθήσεις-σύνδρομα.

βασικές τεχνικές μάλαξης / διέγερση του Ν. συστήματος μέσω του δέρματος / χαλάρωση του μυικού τόνου-σπασμού / καλύτερη ποιότητας ζωής / ανάπτυξη ισχυρού δεσμού γονιού και παιδιού / χαρά , αγάπη και επικοινωνία.

Ημερομηνίες:  Σύντομα θα ανακοινωθούν οι καινούργιες ημερομηνίες . Μπορείτε να δηλώσετε την συμμετοχή σας από σήμερα ώστε να ενταχθείτε στο καινούργιο τμήμα . Μίνιμουμ 4 συμμετοχές για να ξεκινήσει νέο τμήμα διδασκαλίας  . 

          logo-iaim

Συντονίστρια : Σούζι Γκίσιγκερ

Ημερομηνίες : πρωινές η απογευματινές συναντήσεις, ανάλογα τις συμμετοχές και τις ανάγκες των μωρών και παιδιών.

Δείτε το Video-Παρουσίαση στο Κρήτη TV για το βρεφικό μασάζ:

 Παρακαλώ  επικοινωνήστε  με  την  γραμματεία  μας,  για  να  ενημερωθείτε  για  τις  ημερομηνίες και  τις  ώρες .

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Comments are closed.