Ομοιοπαθητική

Ομοιοπαθητική

Ομοιοπαθητική είναι μια τελείως φυσική μέθοδος θεραπείας, η οποία θεραπεύει μόνιμα, ήπια και χωρίς παρενέργειες. Η Ομοιοπαθητική στοχεύει στην ενδυνάμωση του ίδιου του οργανισμού κινητοποιώντας τις αμυντικές του δυνάμεις και αποκαθιστώντας την διαταραγμένη του υγεία.

Διατυπώθηκε πριν 2500 χρόνια από τον Ιπποκράτη και θεμελιώθηκε πριν 200 περίπου χρόνια από τον Γερμανό γιατρό Samuel Hahneman.

Στόχος της ομοιοπαθητικής είναι να θεραπεύσει όχι απλά επιφανειακά συμπτώματα, αλλά κυρίως τις βαθύτερες αιτίες που εξασθένησαν τον οργανισμό και επέτρεψαν την εμφάνιση ασθενειών. Αυτό το επιτυγχάνει μέσω των ομοιοπαθητικών φαρμάκων τα οποία διεγείρουν τους μηχανισμούς αυτό-ίασης του οργανισμού, προκειμένου ο ίδιος ο οργανισμός να είναι σε θέση να επαναφέρει την υγεία, τη ζωτικότητα και την ενεργειακή του ισορροπία.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι ουσίες που προέρχονται από την φύση (φυσικής, ζωικής ή ορυκτής προέλευσης), και παρασκευάζονται με φυσικό τρόπο και δεν έχουν καμία σχέση με τα χημικά φάρμακα. Ενεργούν πάνω σε ολόκληρο τον οργανισμό, ενισχύοντας τον αμυντικό του μηχανισμό με αποτέλεσμα την θεραπεία και ανανέωση του οργανισμού και κατά συνέπεια την εξαφάνιση των επί μέρους συμπτωμάτων. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα Μ διατίθενται σε πολλά φαρμακεία και είναι αναγνωρισμένα από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) από το 1994, σύμφωνα με τη σχετική Ευρωπαϊκή οδηγία.

Έτσι η ομοιoπαθητική θεραπεία είναι απολύτως εξατομικευμένη και βασίζεται στην ολιστική προσέγγιση και  για την επιλογή του φαρμάκου, ιδιαίτερα στις χρόνιες παθήσεις. Συνυπολογίζονται: η ιδιοσυγκρασία του ασθενούς, το συναισθηματικό και διανοητικό προφίλ του, ο τρόπος με τον οποίο ανταποκρίνεται σε σωματικά στρες, στις συναισθηματικές και διανοητικές προκλήσεις στη ζωή του, η προσωπικότητά του, η ψυχοσύνθεσή του, η γενετική προδιάθεση και το οικογενειακό του ιστορικό.

Ομοιοπαθητική και παιδια

Η Ομοιοπαθητική εφαρμόζεται με ασφάλεια από τη βρεφική μέχρι και την τρίτη ηλικία. Όταν οι γονείς σπεύδουν να δώσουν αντιβίωση στο παιδί, ακόμη και για ένα απλό κρυολόγημα ή πονόλαιμο, όχι μόνο φορτώνουν το παιδί με ακατάλληλα για την περίπτωση φάρμακα, αλλά και κάνουν τα μικρόβια να αποκτούν μεγαλύτερη αντοχή. Η χρήση ασφαλέστερων, φυσικών μεθόδων θεραπείας είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν αντιμετωπίζουμε βρέφη και νεαρά παιδιά, που ο οργανισμός τους αναπτύσσεται.

Όλο και περισσότεροι γονείς αρχίζουν να ανησυχούν για τις παρενέργειες των κλασικών φαρμάκων. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατά τη διάρκεια της βρεφικής ηλικίας να ενφανιστούν παρενέργειες από τα χημικά φάρμακα (που πολλά από αυτά δεν δοκιμάζονται σε παιδιά πριν κυκλοφορήσουν). Η χρήση ασφαλέστερων, φυσικών μεθόδων θεραπείας με ομοιοπαθητικά φάρμακα, είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν αντιμετωπίζουμε βρέφη και μικρά παιδιά, που ο οργανισμός τους αναπτύσσεται, το νευρικό τους σύστημα μόλις αρχίζει να επικοινωνεί με το ενδοκρινικό και το ανοσοποιητικό και με τα διάφορα όργανα. Όταν τα παιδιά αντιστέκονται στη λήψη κλασικών φαρμάκων ίσως κάτι προσπαθούν να πουν. Όπως και να έχει (είτε αισθάνονται ότι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι καλά για αυτά, είτε όχι) αξίζουν πιο ασφαλή φάρμακα.

Διάρκεια : 50′

Γιάννης Κουνενάκης 

Γεννήθηκε στην Αθήνα 06/11/1972

Ομοιοπαθητικός με συνεχή εκπαίδευση πάνω στην ομοιοπαθητική σε  Ελλάδα Μ. Βρετάνια  και Ινδία . Η επαγγελματική του εμπειρία περιλαμβάνει την θητεία από το 2016 σε Άγιο Νικόλαο Κρήτης, Ηράκλειο, Αθήνα και Κωνσταντινούπολη με την εξατομικευμένη παρακολούθηση ασθενών και μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση οξέων και χρόνιων ασθενειών σε ενήλικες και παιδιά .

Φοίτησε στην σχολή του δρ. Γιώργου Λουκά και ακολούθησε και το μεταπτυχιακό από το  Hahnemann College of Homeopathy στο Λονδίνο του DR. SHASHI MOHAN SHARMA , ενώ η εκπαίδευση μαζί του τού επέτρεψε να εμβαθύνει πολύ στη θεωρία και πρακτική της Ομοιοπαθητικής.

Από το 2016 και για κάθε χρόνο μέχρι και σήμερα , συμμετέχει  σε ειδικά μετεκπαιδευτικά σεμινάρια Ομοιοπαθητικής στην Ελλάδα, στην Ινδία και Μ.Βρετανία  όπου  ενημερώνεται συνεχώς για τις τις εξελίξεις της ομοιοπαθητικής (π.χ. καινούρια φάρμακα και ασθένειες  όπως covid).

Ομοιοπαθητικά προγράμματα radar macrepertory  

Παρακαλώ επικοινωνήστε με την γραμματεία για την καταχώρηση του ραντεβού σας  !

Μάιος 2023
Δε
Τρ
Τε
Πε
Πα
Σα
Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

Comments are closed.