Spa  Therapist

Το SPA  Massage απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να γνωρίσουν διαφορετικές τεχνικές μαλάξεις, σε επαγγελματίες του μασάζ για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και σε άτομα που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το μασάζ  ώστε να μάθουν τις βασικές αρχές του.

Ο κύκλος συναντήσεων του  SPA massage δίνει την δυνατότητα να μάθουμε τις βασικές κινήσεις και αρχές, των διαφορετικών τύπου μασάζ. Δεν αποτελεί την πλήρη ολοκληρωμένη γνώση μιας και αυτές οι τεχνικές χρειάζονται παραπάνω ώρες σπουδών για την πλήρη κατάρτιση τους.

Αποτελεί μια ολιστική προσέγγιση στην τέχνη του μασάζ και θα περιλαμβάνει μια πληθώρα από τεχνικές μάλαξης. για να εξυπηρέτηση την κατανόηση της κάθε τεχνικής,  όπως: Σουηδική μάλαξη – χαλαρωτικό μασάζ, Deep Tissue massage – αθλητικό μασάζ, Παραδοσιακό Ταϊλανδέζικα – Thai Massage on bed (πάνω σε κρεβάτι), Ρεφλεξολογία και  το Λεμφικό μασάζ .

 

Το πρόγραμμα του SPA  massage περιλαμβάνει τις βασικές αρχές από :

1) Λεμφικό Μασάζ

Είναι μια τεχνική μάλαξης που αποσκοπεί στη φυσική διέγερση του λεμφικού συστήματος. Κύριος στόχος του είναι η διέγερση των λεμφαδένων, για να επιτευχθεί έτσι η διευκόλυνση της κυκλοφορίας του λεμφικού υγρού. Βοηθάει στη γρήγορη και αποτελεσματική αποτοξίνωση του οργανισμού, στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, στην αναζωογόνηση του δέρματος, στη μείωση της κυτταρίτιδας, στο χάσιμο πόντων και κατ’ επέκταση και στο αδυνάτισμα.

Το λεμφικό μασάζ γίνεται σε όλο το σώμα, κυρίως όμως στα χέρια, σε ολόκληρο το μήκος των ποδιών, στην κοιλιά και τους γλουτούς, αλλά και στο πρόσωπο και το λαιμό, επιμένοντας σε προβλήματα όπως η κυτταρίτιδα, τα πρηξίματα και το τοπικό πάχος.Ένα υγιές λεμφικό σύστημα βοηθάει το ανοσοποιητικό μας.

 

2) Χαλαρωτικό Μασάζ

( Πρώτη συνάντηση  02-03/11  στις 16 00 – 21 00 )

Η χειρομάλαξη, κοινώς το μασάζ είναι μια πανάρχαια μορφή θεραπείας, ήπια, μη παρεμβατική και χωρίς φάρμακα τεχνική. Καθώς υπάρχουν ιστορικές αναφορές που το συνδέουν με τις Ασιατικές κοινωνίες όπως την Ινδία και την Κίνα εδώ και 5.000 χρόνια ενώ και οι αρχαίοι Έλληνες κι ο Ιπποκράτης χρησιμοποιούσαν ήδη από το 430 π.χ. αυτή τη τεχνική.

Το μασάζ σήμερα χρησιμοποιείται ως μέσο αναζωογόνησης και ευεξίας, μείωσης του πόνου, του άγχους και του στρες αλλά και για θεραπευτικούς σκοπούς όπως την ευεργετική επίδραση της σε ζωτικά συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού (το μυϊκό, το κυκλοφορικό, το λεμφικό, το νευρικό κλπ.) Η μάλαξη βοηθάει ιδιαίτερα την εξωτερική μας εμφάνιση αφού βελτιώνει τη κατάσταση του δέρματος και του υποδόριου ιστού, όπως επίσης είναι και ένας τέλειος τρόπος απολέπισης. Έτσι, υποβοηθάτε η καλύτερη δερματική αναπνοή, και προετοιμάζεται ιδανικά για να λάβει όλα τα θρεπτικά συστατικά από τα διάφορα προϊόντα περιποίησης σώματος.

Το μασάζ είναι αυτό που βελτιώνει επίσης τη τοπική κυκλοφορία, η οποία μεταφέρει το οξυγόνο και τις θρεπτικές ουσίες από το αίμα μέσα στα κύτταρα. Αυτό οδηγεί στην ενυδάτωση του δέρματος, το οποίο αποκτά μεγαλύτερη ελαστικότητα και λεία εμφάνιση.

Επίσης:

 • Αυξάνει την κυκλοφορία του λεμφικού συστήματος, βοηθώντας έτσι στην αποτοξίνωση του.
 • Αυξάνει την ελαστικότητα των μυών, ενώ ξεκουράζει τους καταπονημένους μυς των αθλητών.
 • Ανακουφίζει τους πόνους (αρθρίτιδες, οσφυαλγίες κλπ), καθώς ελευθερώνει ενδορφίνες.
 • Βοηθά στην γρήγορη επούλωση πληγών και στην αναγέννηση των ιστών.
 • Ανακουφίζει τις ημικρανίες, ενώ βοηθάει το νευρικό σύστημα, μειώνοντας το άγχος και εξαλείφει την κατάθλιψη.
 • Βελτιώνει το μεταβολισμό.
 • θα μάθουμε τις βασικές αρχές μάλαξης από διαφορετικές τεχνικές θεραπείας,  (σουηδικό μασάζ, ρεφλεξολογία, ταϊλανδέζικο μασάζ, μασάζ-κεφαλής, μασάζ προσώπου), σε συνδυασμό με τις ευεργετικές επιδράσεις βασικών αιθέριων ελαίων. Με τις βασικές κινήσεις μαλάξεις σε  ολόκληρο το σώμα, σε τοπικά σημεία στο πέλμα και στο κεφάλι, θα μάθουμε να δουλεύουμε για την χαλάρωση και την ευεξία του ανθρώπινου οργανισμού.
 • διαρκεί ένα σαββατοκύριακο διάρκειας 10 ωρών, 5 ώρες ανά ημέρα 16 00 με 21 00
 • απευθύνεται σε όλα τα άτομα που τους ενδιαφέρει η γνώσει και η ευεξία του οργανισμού τους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ίδιον όφελος ή για τους ανθρώπους κοντά μας .

3) Αθλητικό Μασάζ 

( Πρώτη συνάντηση  23-24/11  στις 16 00 – 21 00 )

Το αθλητικό μασάζ γίνεται για να βοηθήσει τον αθλητή να επανέλθει σε μια καλή σωματική κατάσταση ύστερα από μία ή πολλές κουραστικές προπονήσεις και/ή τραυματισμό-ούς. Είναι ένα είδος θεραπείας που βοηθάει τον αθλητή ν’ ανακουφιστεί από το στρες και την ένταση που δημιουργείται στους ιστούς του σώματος, κατά τη διάρκεια μιας φυσικής άσκησης .

Εν τω βάθει στρώματα μυϊκών ιστών μαλάζονται χρησιμοποιώντας ποικιλία τεχνικών  που σκοπό έχουν να αποβάλουν το γαλακτικό οξύ που έχει συσσωρευτεί και να θεραπεύσουν τραυματισμούς μαλακών μορίων.

Σε  ποιους  αθλητές  μπορούμε  να  κάνουμε  μασάζ:

Σε όλα τα επίπεδα άθλησης το αθλητικό μασάζ είναι απαραίτητο σαν κομμάτι της προπόνησης, παρά σαν πολυτέλεια.

Το αθλητικό μασάζ δεν περιορίζεται μόνο στην πρόληψη και στη ηρεμία των αθλητικών κακώσεων, αλλά μπορεί να βοηθήσει και στην προετοιμασία του αθλητή για τους επόμενους αγώνες, βοηθώντας να κρατήσει το μυϊκό του σύστημα σε πολύ καλή κατάσταση και να φτάσει στο μάξιμουμ της απόδοσης του.

Το αθλητικό μασάζ δεν είναι μόνο για τους αθλητές, αλλά και για όλους τους ανθρώπους με έντονες αθλητικές δραστηριότητες, πχ cross fit-γυμναστήριο.

Στις Συναντήσεις θα μάθουμε τις βασικές αρχές μάλαξης από διαφορετικές τεχνικές θεραπείας,  (σουηδικό μασάζ, ρεφλεξολογία, ταϊλανδέζικο μασάζ, Deep Tissue Massage , Muscle Release Massage ), σε συνδυασμό με τις ευεργετικές επιδράσεις βασικών αιθέριων ελαίων. Θα μάθουμε να δουλεύουμε τα εν τω βαθύ στρώματα μυϊκών ιστών είτε για χαλάρωση είτε για διέγερση, βοηθώντας στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος αλλά και στη μείωση της μυϊκής και νοητικής έντασης που τυχόν υπάρχει..

Η κάθε συνάντηση διαρκεί ένα σαββατοκύριακο διάρκειας 10 ωρών, 5 ώρες ανά ημέρα 16 00 με 21 00.

Απευθύνεται σε όλα τα άτομα που τους ενδιαφέρει η γνώσει και η ευεξία του οργανισμού τους. Η  γνώσει αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ίδιον όφελος και για τους ανθρώπους κοντά μας.

 

4) Ρεφλεξολογια 

Η Ρεφλεξολογία είναι η επιστήμη η οποία ασχολείται με τα αντανακλαστικά σημεία στα πέλματα, τις παλάμες και τ’αυτιά, που αντιστοιχούν σε κάθε όργανο και τμήμα του σώματος. Διεγείροντας αυτά τα αντανακλαστικά σημεία με ειδικές πιέσεις και φυσικούς χειρισμούς, απελευθερώνονται οι αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του σώματος και έτσι επιτυγχάνουμε την ενεργοποίηση, χαλάρωση και εξισορρόπηση του οργανισμού.

Με την διέγερση των ρεφλεξολογικών αυτών σημείων επιτυγχάνεται η καλύτερη κυκλοφορία αίματος, λέμφου και ενέργειας στο αντίστοιχο σημείο του σώματος, το οποίο και πάσχει.

 

5) Thai Massage on bed (πάνω σε κρεβάτι )

Το ταϊλανδέζικο μασάζ (nuad thai στην ταϊλανδική γλώσσα) είναι μια παραδοσιακή μορφή μασάζ, η οποία προέρχεται από την Ταϊλάνδη. Προέκυψε από έναν συνδυασμό επιρροών από την Ινδία, τη Κίνα και παραδόσεις της Ταϊλάνδης.

Στο παραδοσιακό ταϊλανδέζικο μασάζ, ο δέκτης φορά ελαφρύ ρουχισμό και η μάλαξη εκτελείται στο δάπεδο. Εδώ έχουμε προσαρμόσει τις πιέσεις , τις διατάσεις και το σώμα μας γύρω από το κρεβάτι του μασάζ,  το μασάζ αυτό γίνεται με άνετα βαμβακερά ρούχα. Περιλαμβάνει εργασία στους ταϊλανδικούς μεσημβρινούς (Sen) βάσει ενός ειδικού πρωτοκόλλου, τεχνικές μάλαξης, ανατάξεις (μοιάζουν με τις τεχνικές της οστεοπαθητικής) και αρκετές παθητικές διατάσεις που μοιάζουν με τις asana της γιόγκα. Πρόκειται για μια αρχαία τεχνική, αφού εκτιμάται ότι εφαρμόζεται εδώ και 3.000 και πλέον έτη.

 • Η κάθε συνάντηση διαρκεί ένα σαββατοκύριακο διάρκειας 10 ωρών, 5 ώρες ανά ημέρα ή σε δυο προκαθορισμένες ημέρες της εβδομάδος, 5 ώρες ανά ημέρα. Οι ώρες και οι ημέρες μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα με  τις ανάγκες των σπουδαστών.
 • Απευθύνεται σε όλα τα άτομα που τους ενδιαφέρει η γνώσει και η ευεξία του οργανισμού τους. Η εκπαίδευση αυτή και η γνώσει μπορεί να  χρησιμοποιηθεί  για ίδιον όφελος, για τους ανθρώπους κοντά μας και για την επαγγελματική μας σταδιοδρομία .

Επιπλέον χαρακτηριστικά  : 

 • Επαγγελματική συμπεριφορά και κώδικες ηθικής.
 • Προετοιμασία και εκτίμηση της ψυχοσωματικής κατάστασης, λήψη των απαραίτητων μέτρων υγιεινής.
 • Αντενδείξεις και προφυλάξεις, χρήση ερωτηματολογίου .
 • Ιδιαίτερο τρόπο χρήσης πετσετών και λοιπού ιματισμού για την κάλυψη-αποκάλυψη του σώματος
 • Τα πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητες του Μασάζ με χρήση ελαίων.
 • Σωστή στάση του σώματος και ορθή χρήση των χεριών μας, προς αποφυγή τραυματισμών.
 • Βασικά στοιχεία ανατομίας και φυσιολογίας. Προς αποφυγή επικίνδυνων τεχνικών, εκτίμηση των δυνατοτήτων του σώματος του δέκτη και εκμαίευση των ιδιαίτερων αναγκών του σώματος του.

Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για να λάβετε μέρος στο πρόγραμμα αυτό. Βασικές γνώσεις Ανατομίας και Φυσιολογίας θα δοθούν κατά την διάρκεια των μαθημάτων. Επιπλέον γνώσεις ανατομίας και φυσιολογίας σε προσεχή συνάντηση μας .

 

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του κάθε κύκλου συναντήσεων μας , θα δίνεται η αντίστοιχη

“Βεβαίωσης Επιτυχούς Παρακολούθησης”.

 

Συνολική Διάρκεια  :  50 ώρες.

Συντονιστής   :  Διονύσης Λούκας

 

Παρακαλώ  επικοινωνήστε  με  την  γραμματεία  μας,  για  να  ενημερωθείτε  για  τις  ημερομηνίες τις  ώρες και το κόστος  .

*Η συναντήσεις  με  αυτήν την  διάρκεια των 10 ωρών, σε ένα σαββατοκύριακο,  έχουν  δημιουργηθεί  για  να  φέρουν  σε  επαφή  τον  κάθε  ένα  από  εμάς  με  τις  διαφορετικές  τεχνικές.  Με  βασικές  γνώσεις  πάνω  στην  μάλαξη ,  στην  χρήση  ελαίων, στην  ανατομία  και  φυσιολογία  του  ανθρωπινού  σώματος  στην  προσέγγιση  του  ανθρώπου  που  βρίσκεται  σε  ανισσόροποια  ή  ασθενεί. Του  ανθρώπου  που  αναζητά  μια  καλύτερη  ποιότητα  ζωής.

Comments are closed.