Spa Therapist

Spa  Therapsit

Το SPA  Massage απευθύνετε σε άτομα που θέλουν να γνωρίσουν διαφορετικές τεχνικές μαλάξεις, σε επαγγελματίες του μασάζ για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και σε άτομα που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το μασάζ  ώστε να μάθουν τις βασικές αρχές του.

Ο κύκλος συναντήσεων του  SPA massage δίνει την δυνατότητα να μάθουμε τις βασικές κινήσεις και αρχές, των διαφορετικών τύπου μασάζ. Δεν αποτελεί την πλήρη ολοκληρωμένη γνώσει μιας και αυτές οι τεχνικές χρειάζονται παραπάνω ώρες σπουδών για την πλήρη κατάρτιση τους.

Αποτελεί μια ολιστική προσέγγιση στην τέχνη του μασάζ και θα περιλαμβάνει μια πληθώρα από τεχνικές μάλαξης. για να εξυπηρέτηση την κατανόηση της κάθε τεχνικής,  όπως: Σουηδική μάλαξη – χαλαρωτικό μασάζ, Deep Tissue massage – αθλητικό μασάζ, Παραδοσιακό Ταϊλανδέζικα – Thai Massage on bed (πάνω σε κρεβάτι), Ρεφλεξολογία και  το Λεμφικό μασάζ .

Το πρόγραμμα του SPA  massage περιλαμβάνει τις βασικές αρχές από :

1) Λεμφικό Μασάζ

Είναι μια τεχνική μάλαξης που αποσκοπεί στη φυσική διέγερση του λεμφικού συστήματος. Κύριος στόχος του είναι η διέγερση των λεμφαδένων, για να επιτευχθεί έτσι η διευκόλυνση της κυκλοφορίας του λεμφικού υγρού. Βοηθάει στη γρήγορη και αποτελεσματική αποτοξίνωση του οργανισμού, στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, στην αναζωογόνηση του δέρματος, στη μείωση της κυτταρίτιδας, στο χάσιμο πόντων και κατ’ επέκταση και στο αδυνάτισμα.

Το λεμφικό μασάζ γίνεται σε όλο το σώμα, κυρίως όμως στα χέρια, σε ολόκληρο το μήκος των ποδιών, στην κοιλιά και τους γλουτούς, αλλά και στο πρόσωπο και το λαιμό, επιμένοντας σε προβλήματα όπως η κυτταρίτιδα, τα πρηξίματα και το τοπικό πάχος.Ένα υγιές λεμφικό σύστημα βοηθάει το ανοσοποιητικό μας.

2) Χαλαρωτικό Μασάζ

( Πρώτη συνάντηση 29-30/09 στις 17 00 – 22 00 )

Η χειρομάλαξη, κοινώς το μασάζ είναι μια πανάρχαια μορφή θεραπείας, ήπια, μη παρεμβατική και χωρίς φάρμακα τεχνική. Καθώς υπάρχουν ιστορικές αναφορές που το συνδέουν με τις Ασιατικές κοινωνίες όπως την Ινδία και την Κίνα εδώ και 5.000 χρόνια ενώ και οι αρχαίοι Έλληνες κι ο Ιπποκράτης χρησιμοποιούσαν ήδη από το 430 π.χ. αυτή τη τεχνική.

Το μασάζ σήμερα χρησιμοποιείται ως μέσο αναζωογόνησης και ευεξίας, μείωσης του πόνου, του άγχους και του στρες αλλά και για θεραπευτικούς σκοπούς όπως την ευεργετική επίδραση της σε ζωτικά συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού (το μυϊκό, το κυκλοφορικό, το λεμφικό, το νευρικό κλπ.) Η μάλαξη βοηθάει ιδιαίτερα την εξωτερική μας εμφάνιση αφού βελτιώνει τη κατάσταση του δέρματος και του υποδόριου ιστού, όπως επίσης είναι και ένας τέλειος τρόπος απολέπισης. Έτσι, υποβοηθάτε η καλύτερη δερματική αναπνοή, και προετοιμάζεται ιδανικά για να λάβει όλα τα θρεπτικά συστατικά από τα διάφορα προϊόντα περιποίησης σώματος.

3) Αθλητικό Μασάζ 

Το αθλητικό μασάζ γίνεται για να βοηθήσει τον αθλητή να επανέλθει σε μια καλή σωματική κατάσταση ύστερα από μία ή πολλές κουραστικές προπονήσεις και/ή τραυματισμό-ούς. Είναι ένα είδος θεραπείας που βοηθάει τον αθλητή ν’ ανακουφιστεί από το στρες και την ένταση που δημιουργείται στους ιστούς του σώματος, κατά τη διάρκεια μιας φυσικής άσκησης .

Εν τω βάθει στρώματα μυϊκών ιστών μαλάζονται χρησιμοποιώντας ποικιλία τεχνικών  που σκοπό έχουν να αποβάλουν το γαλακτικό οξύ που έχει συσσωρευτεί και να θεραπεύσουν τραυματισμούς μαλακών μορίων.

4) Ρεφλεξολογια 

Η Ρεφλεξολογία είναι η επιστήμη η οποία ασχολείται με τα αντανακλαστικά σημεία στα πέλματα, τις παλάμες και τ’αυτιά, που αντιστοιχούν σε κάθε όργανο και τμήμα του σώματος. Διεγείροντας αυτά τα αντανακλαστικά σημεία με ειδικές πιέσεις και φυσικούς χειρισμούς, απελευθερώνονται οι αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του σώματος και έτσι επιτυγχάνουμε την ενεργοποίηση, χαλάρωση και εξισορρόπηση του οργανισμού.

Με την διέγερση των ρεφλεξολογικών αυτών σημείων επιτυγχάνεται η καλύτερη κυκλοφορία αίματος, λέμφου και ενέργειας στο αντίστοιχο σημείο του σώματος, το οποίο και πάσχει.

5) Thai Massage on bed (πάνω σε κρεβάτι )

Το ταϊλανδέζικο μασάζ (nuad thai στην ταϊλανδική γλώσσα) είναι μια παραδοσιακή μορφή μασάζ, η οποία προέρχεται από την Ταϊλάνδη. Προέκυψε από έναν συνδυασμό επιρροών από την Ινδία, τη Κίνα και παραδόσεις της Ταϊλάνδης.

Στο παραδοσιακό ταϊλανδέζικο μασάζ, ο δέκτης φορά ελαφρύ ρουχισμό και η μάλαξη εκτελείται στο δάπεδο. Εδώ έχουμε προσαρμόσει τις πιέσεις , τις διατάσεις και το σώμα μας γύρω από το κρεβάτι του μασάζ,  το μασάζ αυτό γίνεται με άνετα βαμβακερά ρούχα. Περιλαμβάνει εργασία στους ταϊλανδικούς μεσημβρινούς (Sen) βάσει ενός ειδικού πρωτοκόλλου, τεχνικές μάλαξης, ανατάξεις (μοιάζουν με τις τεχνικές της οστεοπαθητικής) και αρκετές παθητικές διατάσεις που μοιάζουν με τις asana της γιόγκα. Πρόκειται για μια αρχαία τεχνική, αφού εκτιμάται ότι εφαρμόζεται εδώ και 3.000 και πλέον έτη.

  • Η κάθε συνάντηση διαρκεί ένα σαββατοκύριακο διάρκειας 10 ωρών, 5 ώρες ανά ημέρα ή σε δυο προκαθορισμένες ημέρες της εβδομάδος, 5 ώρες ανά ημέρα. Οι ώρες και οι ημέρες μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα με  τις ανάγκες των σπουδαστών.
  • Απευθύνεται σε όλα τα άτομα που τους ενδιαφέρει η γνώσει και η ευεξία του οργανισμού τους. Η εκπαίδευση αυτή και η γνώσει μπορεί να  χρησιμοποιηθεί  για ίδιον όφελος, για τους ανθρώπους κοντά μας και για την επαγγελματική μας σταδιοδρομία .

Επιπλέον χαρακτηριστικά  : 

  • Επαγγελματική συμπεριφορά και κώδικες ηθικής.
  • Προετοιμασία και εκτίμηση της ψυχοσωματικής κατάστασης, λήψη των απαραίτητων μέτρων υγιεινής.
  • Αντενδείξεις και προφυλάξεις, χρήση ερωτηματολογίου .
  • Ιδιαίτερο τρόπο χρήσης πετσετών και λοιπού ιματισμού για την κάλυψη-αποκάλυψη του σώματος
  • Τα πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητες του Μασάζ με χρήση ελαίων.
  • Σωστή στάση του σώματος και ορθή χρήση των χεριών μας, προς αποφυγή τραυματισμών.
  • Βασικά στοιχεία ανατομίας και φυσιολογίας. Προς αποφυγή επικίνδυνων τεχνικών, εκτίμηση των δυνατοτήτων του σώματος του δέκτη και εκμαίευση των ιδιαίτερων αναγκών του σώματος του.

Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για να λάβετε μέρος στο πρόγραμμα αυτό. Βασικές γνώσεις Ανατομίας και Φυσιολογίας θα δοθούν κατά την διάρκεια των μαθημάτων. Επιπλέον γνώσεις ανατομίας και φυσιολογίας σε προσεχή συνάντηση μας .

 

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του κάθε κύκλου συναντήσεων μας , θα δίνεται η αντίστοιχη

“Βεβαίωσης Επιτυχούς Παρακολούθησης”.

 

Συνολική Διάρκεια  :  50 ώρες.

Συντονιστής   :  Διονύσης Λούκας

 Πρώτη συνάντηση 29-30/09 στις 17 00 – 22 00 στο Χαλαρωτικό Μασάζ Διάρκεια 10 ώρες 

 

 

Παρακαλώ  επικοινωνήστε  με  την  γραμματεία  μας,  για  να  ενημερωθείτε  για  τις  ημερομηνίες τις  ώρες και το κόστος  .

*Η συναντήσεις  με  αυτήν την  διάρκεια των 10 ωρών, σε ένα σαββατοκύριακο,  έχουν  δημιουργηθεί  για  να  φέρουν  σε  επαφή  τον  κάθε  ένα  από  εμάς  με  τις  διαφορετικές  τεχνικές.  Με  βασικές  γνώσεις  πάνω  στην  μάλαξη ,  στην  χρήση  ελαίων, στην  ανατομία  και  φυσιολογία  του  ανθρωπινού  σώματος  στην  προσέγγιση  του  ανθρώπου  που  βρίσκεται  σε  ανισσόροποια  ή  ασθενεί. Του  ανθρώπου  που  αναζητά  μια  καλύτερη  ποιότητα  ζωής.

Comments are closed.

5 Elements

X