Κάντε κράτηση

Ιούλιος 2020
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

Αθλητικό Μασάζ

Το αθλητικό μασάζ γίνεται για να βοηθήσει τον αθλητή να επανέλθει σε μια καλή σωματική κατάσταση ύστερα από μία ή πολλές κουραστικές προπονήσεις και/ή τραυματισμό-ούς. Είναι μια τεχνική που βοηθάει τον αθλητή ν’ ανακουφιστεί από το στρες και την ένταση που δημιουργείται στους ιστούς του σώματος, κατά τη διάρκεια μιας φυσικής άσκησης .

Εν τω βάθει στρώματα μυϊκών ιστών μαλάζονται χρησιμοποιώντας ποικιλία τεχνικών ( σουιδικο μασάζ, ρεφλεξολογια, ταιλανδεζικο μασζ ) που σκοπό έχουν να αποβάλουν το γαλακτικό οξύ που έχει συσσωρευτεί και να θεραπεύσουν τραυματισμούς μαλακών μορίων.

Το αθλητικό μασάζ απευθύνεται:

 • Σε όλα τα επίπεδα άθλησης το αθλητικό μασάζ είναι απαραίτητο σαν κομμάτι της προπόνησης, παρά σαν πολυτέλεια.
 • Το αθλητικό μασάζ δεν περιορίζεται μόνο στην πρόληψη και στη θεραπεία των αθλητικών κακώσεων, αλλά μπορεί να βοηθήσει και στην προετοιμασία του αθλητή για τους επόμενους αγώνες, βοηθώντας να κρατήσει το μυϊκό του σύστημα σε πολύ καλή κατάσταση και να φτάσει στο μάξιμουμ της απόδοσης του.
 • Το αθλητικό μασάζ δεν είναι μόνο για τους αθλητές, αλλά και για όλους τους ανθρώπους με εντονες αθλητικες δραστηριοτητες, πχ crossfit-γυμναστηριο.
 • Τέλος, το αθλητικό μασάζ μαζί με τις διατάσεις και την παγοθεραπεία, είναι ό,τι καλύτερο αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, διότι βοηθά στην μείωση των μυϊκών σπασμών, διώχνει το γαλακτικό οξύ μέσω της λέμφου και προάγει την χαλάρωση και την αποκατάσταση.

Ένα αθλητικό μασάζ διαρκεί 60′ ή 80′

Παρακαλώ επικοινωνήστε με την γραμματεία για την καταχώρηση του ραντεβού σας !

Λεμφικό Μασάζ

Είναι μια τεχνική μάλαξης που αποσκοπεί στη φυσική διέγερση του λεμφικού συστήματος. Κύριος στόχος του είναι η διέγερση των λεμφαδένων, για να επιτευχθεί έτσι η διευκόλυνση της κυκλοφορίας του λεμφικού υγρού. Βοηθάει στη γρήγορη και αποτελεσματική αποτοξίνωση του οργανισμού, στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, στην αναζωογόνηση του δέρματος, στη μείωση της κυτταρίτιδας, στο χάσιμο πόντων και κατ’ επέκταση και στο αδυνάτισμα.

Το λεμφικό μασάζ γίνεται σε όλο το σώμα, κυρίως όμως στα χέρια, σε ολόκληρο το μήκος των ποδιών, στην κοιλιά και τους γλουτούς, αλλά και στο πρόσωπο και το λαιμό, επιμένοντας σε προβλήματα όπως η κυτταρίτιδα, τα πρηξίματα και το τοπικό πάχος.

Μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία μου;

Το λεμφικό μασάζ δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στον οργανισμό όταν γίνεται από εξειδικευμένους αισθητικούς και φυσικοθεραπευτές. Αντίθετα, διευκολύνει την κυκλοφορία των υγρών του σώματος.

Αντενδείκνυται:

Καλό είναι να αποφεύγεται όταν υπάρχουν συγκεκριμένες και σοβαρές παθολογικές καταστάσεις, όπως κακοήθεις όγκοι, θρομβώσεις, αλλά και καρδιαγγειακά προβλήματα (π.χ. έμφραγμα, εγκεφαλικό, φλεβική ανεπάρκεια).

Ένα υγιές λεμφικό σύστημα βοηθάει το ανοσοποιητικό μας

Συμβάλλει στην άμυνα του οργανισμού με την παραγωγή αντισωμάτων. Το λεμφικό σύστημα εμπλέκεται στην άμυνα του ατόμου εναντίον παρασιτικών οργανισμών, λοιμώξεων, επειδή η βασική λειτουργία των λεμφαδένων, είναι η παραγωγή λεμφοκυττάρων και αντισωμάτων, τα οποία εμπλουτίζουν τη λέμφο, καθώς αυτή περνά αργά μέσα από αυτά.

Ένα λεμφικό μασάζ διαρκεί 60′ 

Παρακαλώ επικοινωνήστε με την γραμματεία για την καταχώρηση του ραντεβού σας  !

Μασάζ για Εγκύους

Το μασάζ εγκυμοσύνης είναι ένα είδος μάλαξης που μπορεί να εφαρμοστεί στις δύο περιόδους, πριν τη γέννηση και μετά τη γέννηση.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συμβαίνουν τεράστιες αλλαγές στην εγκυμονούσα γυναίκα είτε σωματικές, είτε ψυχολογικές. Η μάλαξη κατά τη διάρκεια του τοκετού είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να χαλαρώσει η έγκυος και να μειωθεί το στρες. Απαλοί χειρισμοί και κυκλικά χάδια στην κοιλιά διεγείρουν την κυκλοφορία, μειώνουν την πίεση και τους σφυγμούς κι έτσι βοηθούν την μητέρα να διώξει όλη την ένταση και την κούραση, και παράλληλα βοηθούν το έμβρυο να ηρεμήσει. Κάθε μεταβολή σε αυτή την περίοδο της γυναίκας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ψυχολογία της μητέρας. Το μασάζ εγκυμοσύνης προωθεί την ευεξία και τη χαλάρωση, κάνει τη μέλλουσα μητέρα να αισθανθεί μοναδική και την καταβάλλει πλήρη ευφορία.

Τα πέλματα είναι πρησμένα και οι αρθρώσεις στα πόδια της εγκύου είναι καταπονημένες, λόγω του αυξημένου βάρους. Η μέση και η πλάτη της κυοφορούσας είναι τα σημεία που εμφανίζουν αυξημένο μυϊκό πόνο. Το μασάζ εφαρμόζεται σε αυτά τα σημεία, όπου υπάρχουν συχνά οι ενοχλήσεις για να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση και ανακούφιση. Τέλος το μασάζ κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να βοηθήσει φυσικά και σε συνοδά προβλήματα, όπως οι ημικρανίες.

Πώς βοηθά το μασάζ στην εγκυμοσύνη;

Το μασάζ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης απαλύνει τα οιδήματα, τους μυοσκελετικούς πόνους και τους πόνους των αρθρώσεων, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει στη βελτίωση της κυκλοφορίας της λέμφου και του αίματος και στην εξισορρόπηση των επιπέδων των ορμονών.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ειδικούς, ωφελεί τόσο την έγκυο όσο και το έμβρυο, καθώς συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση του άγχους και στην ψυχική ηρεμία της μητέρας, χαρίζοντας στο έμβρυο ένα πιο γαλήνιο περιβάλλον για να αναπτυχθεί ομαλά.

Η θέσεις που μπορεί να εφαρμοστεί το μασάζ είναι η ύπτια, η πλάγια και η καθιστή θέση, έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται η κοιλιά, ενώ πρέπει πάντα να γίνεται με προσοχή από τον θεραπευτή για να αισθάνεται η έγκυος ασφαλής και προστατευμένη. Καλό είναι, κατά τη διάρκεια της μάλαξης, το σώμα να στηρίζεται, ενώ και η έγκυος πρέπει να καθοδήγει τον θεραπευτή ως προς το πώς αισθάνεται σε διάφορα σημεία.

Είναι το καλύτερο δώρο για μία μέλλουσα μητέρα τη στιγμή που το έχει περισσότερο ανάγκη!

Ένα μασάζ για εγκύους διαρκεί 60′ 

Παρακαλώ επικοινωνήστε με την γραμματεία για την καταχώρηση του ραντεβού σας  !

Ταϊλανδέζικο μασάζ

Το ταϊλανδέζικο μασάζ (nuad thai στην ταϊλανδική γλώσσα) είναι μια παραδοσιακή μορφή μασάζ, η οποία προέρχεται από την Ταϊλάνδη. Προέκυψε από έναν συνδυασμό επιρροών από την Ινδία, τη Κίνα και παραδόσεις της Ταϊλάνδης.

Στο παραδοσιακό ταϊλανδέζικο μασάζ, ο δέκτης φορά ελαφρύ ρουχισμό και η μάλαξη εκτελείται στο δάπεδο. Πρόκειται για μια αρχαία τεχνική, αφού εκτιμάται ότι εφαρμόζεται εδώ και 3.000 και πλέον έτη.

Βασισμένο στην αρχαία Ταϊλανδέζικη μάλαξη και στην ινδική φιλοσοφία της yoga, είναι ένα μασάζ που χαλαρώνει, ευθυγραμμίζει και ανακουφίζει το σώμα από πόνους και εντάσεις με βαθιές πιέσεις κατά μήκος των ενεργειακών γραμμών.

Οι τεχνικές αυτές εφαρμόζονται χρησιμοποιώντας τις παλάμες, τους αντίχειρες, τους πήχεις, τους αγκώνες, τα γόνατα, αλλά και όλο το σώμα. Όταν η ενέργεια που ρέει μέσα σε ενεργειακά κανάλια και είναι υπεύθυνη για τη ζωή μας σε υλικό, συναισθηματικό ή νοητικό επίπεδο, βρεθεί σε κατάσταση ανισορροπίας, αυτό δημιουργεί το αίσθημα του πόνου και την άφιξη της ασθένειας.

Το μασάζ συντελεί στη μείωση της έντασης και του στρες, βοηθάει στην απελευθέρωση του ενεργειακού μπλοκαρίσματος και της στασιμότητας, βελτιώνει τη στάση του σώματος, δημιουργεί ευλυγισία και ανακουφίζει από μυοσκελετικά προβλήματα.

Τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται μέσα από αυτή τη μέθοδο είναι μεγαλύτερη ευλυγισία του σώματος, θεραπεία μακροχρόνιων τραυματισμών και μυϊκών πόνων, καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και της ενέργειας, μείωση της έντασης και του στρες.

Γίνεται επίσης μασάζ των εσωτερικών οργάνων, και κατά συνέπεια βελτιώνεται η λειτουργία του αναπνευστικού, του κυκλοφορικού και του νευρικού συστήματος.

 • Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος
 • Προσφέρει εξισορρόπηση της ροής ενέργειας
 • Βελτιώνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος
 • Καταπολεμά την αϋπνία και τον πονοκέφαλο
 • Ενεργοποιεί τα 7 chakras του σώματος

Ένα ταϊλανδέζικο μασάζ διαρκεί 60′ ή 80′

Παρακαλώ επικοινωνήστε με την γραμματεία για την καταχώρηση του ραντεβού σας !

Χαλαρωτικό Μασάζ

Η χειρομάλαξη, κοινώς το μασάζ είναι μια πανάρχαια μορφή θεραπείας, ήπια, μη παρεμβατική και χωρίς φάρμακα τεχνική. Καθώς υπάρχουν ιστορικές αναφορές που το συνδέουν με τις Ασιατικές κοινωνίες όπως την Ινδία και την Κίνα εδώ και 5.000 χρόνια ενώ και οι αρχαίοι Έλληνες κι ο Ιπποκράτης χρησιμοποιούσαν ήδη από το 430 π.χ. αυτή τη τεχνική.

Το μασάζ σήμερα χρησιμοποιείται ως μέσο αναζωογόνησης και ευεξίας, μείωσης του πόνου, του άγχους και του στρες αλλά και για θεραπευτικούς σκοπούς όπως την ευεργετική επίδραση της σε ζωτικά συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού (το μυϊκό, το κυκλοφορικό, το λεμφικό, το νευρικό κλπ.) Η μάλαξη βοηθάει ιδιαίτερα την εξωτερική μας εμφάνιση αφού βελτιώνει τη κατάσταση του δέρματος και του υποδόριου ιστού, όπως επίσης είναι και ένας τέλειος τρόπος απολέπισης. Έτσι, υποβοηθάται η καλύτερη δερματική αναπνοή, και προετοιμάζεται ιδανικά για να λάβει όλα τα θρεπτικά συστατικά από τα διάφορα προϊόντα περιποίησης σώματος.

Το μασάζ είναι αυτό που βελτιώνει επίσης τη τοπική κυκλοφορία, η οποία μεταφέρει το οξυγόνο και τις θρεπτικές ουσίες από το αίμα μέσα στα κύτταρα. Αυτό οδηγεί στην ενυδάτωση του δέρματος, το οποίο αποκτά μεγαλύτερη ελαστικότητα και λεία εμφάνιση.

Επίσης.

 • Αυξάνει την κυκλοφορία του λεμφικού συστήματος, βοηθώντας έτσι στην αποτοξίνωσή του.
 • Αυξάνει την ελαστικότητα των μυών, ενώ ξεκουράζει τους καταπονημένους μυς των αθλητών.
 • Ανακουφίζει τους πόνους (αρθρίτιδες, οσφυαλγίες κλπ), καθώς ελευθερώνει ενδορφίνες.
 • Βοηθά στην γρήγορη επούλωση πληγών και στην αναγέννηση των ιστών.
 • Ανακουφίζει τις ημικρανίες, ενώ βοηθάει το νευρικό σύστημα, μειώνοντας το άγχος και εξαλείφει την κατάθλιψη.
 • Βελτιώνει το μεταβολισμό.

Ένα χαλαρωτικό μασάζ διαρκεί 60′ ή 80′

Παρακαλώ επικοινωνήστε με την γραμματεία για την καταχώρηση του ραντεβού σας !

 

Comments are closed.