Συνεργάτες

Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η εκπαίδευση στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ επιδιώκει την διαρκή άνοδο του επιπέδου σπουδών, μέσα από ελευθερία πνεύματος και λόγου. Μελετάμε και  ταυτόχρονα εφαρμόζουμε την αρχαία Ελληνική ιατρική, την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, την Θιβετάνικη Ιατρική, την Αγιουρβέδικη Ιατρική καθώς και την Ομοιοπαθητική. Η εκπαίδευση στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ στηρίζεται σε στιβαρές βάσεις: στην Ελληνική, την Κινέζικη, την Ινδική και Θιβετάνικη σκέψη.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ λειτουργεί και ως θεραπευτικό κέντρο, ώστε η μελέτη της αρχαίας γνώσης να μην παραμένει θεωρία αλλά να έχει και πρακτική εφαρμογή. Στους 2 χώρους της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, στην Κηφισιά και στο Θησείο, προσφέρονται θεραπευτικές συνεδρίες από απόφοιτους της σχολής: Βελονισμός, Ρεφλεξολογία, Shiatsu, Tuina, Rejuvance, Thai massage, Ayurvedic massage, Ολιστική μάλαξη.

ΕΡΕΥΝΑ – ΑΡΘΡΑ

Στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ μελετάμε την αρχαία Ελληνική ιατρική, μέσα από την ανάλυση των κειμένων του Ιπποκράτη, την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, την Θιβετάνικη Ιατρική, την Αγιουρβέδικη Ιατρική,  την Ομοιοπαθητική όπως και άλλες Ολιστικές και Παραδοσιακές θεραπευτικές τέχνες. Επίσης αναζητούμε τις μεταξύ τους συνδέσεις, τα κοινά στοιχεία των θεραπευτικών παραδόσεων από όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Σε αυτή την κατηγορία θα βρείτε σχετικά άρθρα και δημοσιεύσεις.

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Το 2013 δημιουργήσαμε τον εκδοτικό οίκο «Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής» με στόχο την προβολή του συγγραφικού και ερευνητικού έργου των καθηγητών της σχολής και όχι μόνο. Τα βιβλία της Ακαδημίας απευθύνονται τόσο σε θεραπευτές και σε μυημένους στις εναλλακτικές θεραπείες αλλά και στο ευρύ κοινό. Επιλέγοντας την κατηγορία αυτή μπορείτε να περιηγηθείτε στο διαδικτυακό μας κατάστημα που προσφέρει ενημέρωση για τα βιβλία μας αλλά και την δυνατότητα να κάνετε τις παραγγελίες σας.

AMRITA

Η Amrita είναι ένας χώρος όπου προσπαθούμε να μοιραστούμε διαφορετικές πνευματικές διδασκαλίες και μονοπάτια για την εξέλιξη του εαυτού, την απόκτηση διαύγειας και συνειδητότητας.

Στην Amrita πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να υπάρχει μόνο ένα όραμα για την κατανόηση του εαυτού και της δημιουργίας.

Όταν ξεκινησα το προσωπικό μου μονοπάτι και έρευνα στην πνευματικότητα, αυτή η σκέψη ήταν πάντα στο μυαλό μου καθώς έψαχνα για μια καθολική αρχή που ίσως θα μπορούσε να περιγράψει τα πάντα. Αργότερα στην πορεία μου συνάντησα το ριζικό μου δάσκαλο Carlos De Leon και όπως άρχισα να μελετώ μαζί του και κάτω από την εποπτεία και καθοδήγηση του, συνειδητοποίησα ότι η πνευματικότητα δεν θα πρέπει να προσεγγίζεται μέσα από ένα μόνο πνευματικό όραμα και η αλήθεια μπορεί να βρεθεί σε πολλά μέρη -μοντέλα, να ολοκληρωθεί, με την αφομοίωση διαφορετικών μονοπάτιών και να συνειδητοποιηθεί μέσα απο την καθαρή πρόθεσή μας να ενοποιηθούμε με διαυγεια χαρά, αγάπη, και συμπόνια.

Στην Amrita προσφέρουμε προγραμματα για την ανάπτυξη της συνείδησης, για την θεραπεία των συναισθημάτων μας, για την επιδίωξη της ευτυχίας, αρμονίας και ευημερίας. Προσφέρουμε επίσης την ευκαιρία στους συμμετεχοντες των σεμιναριων μας να γνωρίσουν πνευματικές παραδόσεις του πλανήτη μας (Τάντρα, Βαζραγιάνα, Ταοισμος, Καμπαλα και Σαμανισμός), θεραπεύοντας με την ενέργεια, chi kung διαφόρων σχολών και άλλα.

Herbal Goodies

Τα προϊόντα ειναι χειροποίητα, φρέσκα, χωρίς συντηρητικά, 100% φυτικά. Τα λάδια βάσης ειναι βιολογικά και τα αιθέρια έλαια τοπικής παραγωγής.
Τα βότανα ειναι άγρια και συλλέγονται απο τα βουνά της Κρήτης.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΕΛΑΙΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ
Θερμαντικά έλαια καταλληλα για μασαζ για μυικούς πόνους και αρθρώσεις. Ο συνδιασμός αιθερίων ελαίων ανακουφίζει το σώμα απο ένταση και πόνο.
Κατάλληλα για αθλητές , χορευτές και καταπονεμένο μυικό σύστημα.

Θεραπευτικές Κηραλοιφές
Οι θεραπευτικές κηραλοιφές ειναι για εξωτερική τοπική χρήση. κατάλληλες για δερματικούς ερεθισμούς, ξηροδερμίες, και για μυικούς πόνους.
Η θεραπευτική δύναμη της φύσης κλεισμένη σε ενα βαζάκι. Φυτικά Έλαια Προσώπου 
Τα έλαια προσώπου καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες του δέρματος αφήνοντας ενα ελαφρύ άρωμα λουλουδιών και Κρητικών βοτάνων.Φυτικά Έλαια Σώματος
Τα έλαια σώματος ειναι εξαιρετικά για φυσική φροντίδα του δέρματος και τις άκρες των μαλλιών. Τα διακριτικά τους αρώματα χαρίζουν ισορροπία σε νού και σώμα.
Κατάλληλα για μασάζ και ολιστικές θεραπείες.