Κινέζικα & Ελληνικά Βότανα

Κινέζικα Βότανα

Η χρήση βοτάνων από τον άνθρωπο, άλλοτε ως τροφή και άλλοτε ως γιατρικό, είναι μια αυθόρμητη διαδικασία που έχει σχέση με διεργασίες επιβίωσης. Ο άνθρωπος πρώτα μαθαίνει να τρώει (άρα να χρησιμοποιεί βότανα) και μετά εκπολιτίζεται.

Ο υπερφίαλος τρόπος ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, ειδικά στις πόλεις, τον έχει απομακρύνει από τη φυσική πραγματικότητα. Τον έχει κάνει να αισθάνεται ξένος απέναντι στη φύση, αδύναμος και ανήμπορος στο να μπορέσει να επικοινωνήσει μαζί της. Πιστεύει ότι η απόσταση που τον χωρίζει τώρα πια από τη φύση είναι ανυπέρβλητη.

Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Ο καθένας από εμάς είναι ένα κομμάτι της φύσης. Για τον καθένα μας υπάρχει η δυνατότητα ένωσης με την φύση. Φτάνει να το επιλέξουμε.

Η «ΜΥΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ» είναι ένα μάθημα που έχει τη δύναμη να αποκαταστήσει την χαμένη πίστη του σύγχρονου ανθρώπου στη δύναμη της φύσης. Να αφυπνίσει μνήμες που όλοι έχουμε μέσα μας σχετικά με την δύναμη των βοτάνων. Το μάθημα αυτό δεν είναι μια καθ’ έδρας φιλολογική απαρίθμηση των θεραπευτικών ιδιοτήτων κάποιων βοτάνων. Είναι ένα μονοπάτι το οποίο χαράσσεται πάνω στα ενστικτώδη βιώματα που έχει ο καθένας μας σχετικά με τα βότανα. Ανασύρει αυτά τα ενστικτώδη βιώματα και οδηγεί στην κατανόηση του φυσικού κόσμου στο σύνολό του. Έτσι ο μελετητής βιώνοντας κατανοεί τόσο τον φυσικό κόσμο ως ένα ενιαίο σύνολο, όσο και τον ίδιο του τον εαυτό ως ένα κομμάτι αυτού του συνόλου.

Τα βότανα μετατρέπονται με αυτόν τον τρόπο σε εργαλείο γνώσης – μνήμης. Στα πλαίσια αυτά η θεραπεία έρχεται ως ένα φυσικό επακόλουθο αυτογνωσίας.

Καλούμε όλους όσους αναζητούν ένα κανάλι επικοινωνίας με την φύση να παρακολουθήσουν την «ΜΥΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ»

Η Κινέζικη βοτανοθεραπεία έχει διατηρήσει άρρηκτη τη συνέχεια και τη σύνδεσή της με το παρελθόν. Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα, σε παγκόσμιο επίπεδο, διατηρεί την κυριαρχία στον χώρο των βοτάνων. Επιλέγουμε λοιπόν ν’ ασχοληθούμε με τα Κινέζικα βότανα γιατί αυτά διατηρούν τους δρόμους της γνώσης και της μνήμης ανοιχτούς και μέσω αυτών μας βοηθούν να αφυπνίσουμε και τους αντίστοιχους της Αρχαίας Ελληνικής Βοτανοθεραπείας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ :

– Προσδιορισμός της ενεργειακής φύσης των βοτάνων.

– Γνωριμία με την προσωπικότητα και την Ενεργειακή Φύση βασικών βοτάνων.

– Συνταγές βοτάνων και χρήση τους στην Παθολογία.

ΕΝΑΡΞΗ :

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι νέες ημερομηνίες

Μίνιμουμ 4 συμμετοχές για να ξεκινήσει νέο τμήμα διδασκαλίας.

Το Σεμινάριο για την Κινέζικη βοτανοθεραπεία θα διεξαχθεί με κάποιες συναντήσεις Διά ζώσης και κάποιες μέσα από το διαδίκτυο με την πλατφόρμα του ZOOM.
ΔIAΡΚΕΙΑ :   9 σαββατοκύριακα  και συνολικά 126 διδακτικές ώρες
Κάθε Σάββατο στις 1:00 – 16:00 και κάθε Κυριακή 10:00 – 16:00 .
Κόστος : 1170 ( 130 ευρώ καθέ συνάντηση )

Προσφορά “early bird” για δήλωση συμμέτοχης 1 μήνα πριν την καθορισμένη ημερομηνία έναρξης του σεμιναρίου.

Έκπτωση 8%  1080 ευρώ (120 ευρώ κάθε συνάντηση)

Έκπτωση 15% σε Όλα τα Σεμινάρια μας, σε μακροχρόνια Ανέργους και στους Μαθητές έως και 25 ετών .
Κόστος: 990 ευρώ (110 ευρώ κάθε συνάντηση)

Για την παρακολούθηση στα Βότανα είναι απαραίτητη η Βασική Θεωρία της Κινέζικης Ιατρικής

Συνολική Διάρκεια  :  48 ώρες διδακτικές ώρες

Ελληνικά Βότανα

Η Ελληνική Βοτανοθεραπεία εστιάζεται στη μελέτη και ανάλυση των βοτάνων του τόπου μας. Έχουν επιλεγεί περίπου 60 ελληνικά βότανα, με βάση τα κείμενα του Ιπποκράτη, του Γαληνού και του Διοσκουρίδη, αλλά και εκτενείς αναφορές σε μεταγενέστερους βυζαντινούς ιατρούς και μεταβυζαντινά «ιατροσόφια».
 

ΕΝΑΡΞΗ :

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι νέες ημερομηνίες

 
ΔIAΡΚΕΙΑ :   6 σαββατοκύριακα  και συνολικά 60 διδακτικές ώρες
Κάθε Σάββατο στις 10:00 – 16:00 και κάθε Κυριακή 10:00 – 16:00 .
Κόστος : 780 ( 130 ευρώ κάθε συνάντηση )

Προσφορά “early bird” για δήλωση συμμέτοχης 1 μήνα πριν την καθορισμένη ημερομηνία έναρξης του σεμιναρίου.

Έκπτωση 7%  720 ευρώ (120 ευρώ κάθε συνάντηση)

Έκπτωση 15% σε Όλα τα Σεμινάρια μας, σε μακροχρόνια Ανέργους και στους Μαθητές έως και 25 ετών .
Κόστος: 660 ευρώ (110 ευρώ κάθε συνάντηση)
 
Το Σεμινάριο για την Ελληνική βοτανοθεραπεία θα διεξαχθεί με κάποιες συναντήσεις Διά ζώσης και κάποιες μέσα από το διαδίκτυο με την πλατφόρμα του ZOOM.
 

Στην περίπτωση που κάποιος σπουδαστής επιθυμεί να αποκτήσει Δίπλωμα στα  Κινέζικα Βότανα τότε οφείλει να παρακολουθήσει και τα κάτωθι μαθήματα: Διατροφή, Ελληνικά Βότανα, Διάγνωση, Ιατρικά, Βασική Θεωρία Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής,(εναλλακτικά Βασική Θεωρία Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής),  Ολιστική Βοτανοθεραπεία, Ανάλυση Νόσων με Βάση την Δυτική Ιατρική, Γνωρίζοντας τα φυτά και Ιστορία της Ελληνικής Ιατρικής.

 
Σκοπός μας, σε κάθε μια διδακτική ενότητα, είναι να προσφέρουμε στον σπουδαστή μια ολοκληρωμένη γνώση, με θεωρητικά μαθήματα και με πρακτική εξάσκηση, που υλοποιούνται στον χώρο της σχολής μας .
 
Σημείωση : Τα Ελληνικά Βότανα και τα Κινέζικα Βότανα είναι Συμπληρωματικά Θεραπευτικά Συστήματα 
Σύμφωνα με τους ορισμούς που δίνονται από Ευρωπαϊκούς φορείς, ως συμπληρωματικά θεραπευτικά συστήματα προσδιορίζονται τα μη αυτοτελή, μη ιατρικά συστήματα, τα οποία μπορούν να υπάρξουν ως συμπληρωματικά μιας άλλης αυτόνομης θεραπείας, και στα οποία δεν ανήκει η δικαιοδοσία της διάγνωσης ή της ιατρικής ευθύνης, ως εκ τούτου είναι δυνατό να ασκούνται από μη γιατρούς.
 
Παρέχουμε Βεβαίωση (επίπεδο 1).
 
Τα τμήματα είναι ολιγομελή και η σχολή μας τηρεί όλους τους κανονισμούς Υγιεινής και Ασφάλειας.
 

Παρακαλώ  επικοινωνήστε  με  την  γραμματεία  μας,  για  να  ενημερωθείτε  για  τις  ημερομηνίες τις  ώρες και το κόστος  .

Comments are closed.