Ωτοβελονισμός

Ωτοβελονισμός

Ο Ωτοβελονισμός (Ωτοθεραπεία) είναι μια Ιατρική Μέθοδος που χρησιμοποιεί το πτερύγιο του αυτιού με διαγνωστικό και θεραπευτικό σκοπό. Έχει μια ιστορία σχετικά πρόσφατη, γεννήθηκε την περίοδο του ’50 από μια λαμπρή ιδέα του Γάλλου γιατρού P. Nogier, επιτυγχάνοντας μια ευρεία διάδοση σε παγκόσμιο επίπεδο.
Βασίζεται στην αρχή, ότι στο πτερύγιο του αυτιού υπάρχει μια αντιπροσώπευση των δομών και των λειτουργιών όλου του οργανισμού (ωτικός χάρτης).

Πώς λειτουργεί ο Ωτοβελονισμός:
Ενεργοποιώντας νευρικούς και βιοχημικούς μηχανισμούς (νευροδιαβιβαστές, ενδορφίνες, ορμόνες) για να εξισορροπήσει τις μεταβληθείσες λειτουργίες του οργανισμού που αποτελούν τη βάση της ασθένειας.

Ο Ωτοβελονισμός δεν είναι μόνο μια συμπτωματική θεραπεία. Δεν περιορίζεται στο να εξαλείψει το σύμπτωμα, αλλά ακριβώς επειδή επιδρά στους αλλοιωμένους μηχανισμούς του οργανισμού, καθορίζει μια θεραπευτική δράση.

 

Ημερομηνία Διεξαγωγής : 02-03/02  &  02-03/03  20-21/04 

Ημερομηνία Διεξαγωγής : 02-03/02 δεν θα γίνει αυτή η πρώτη συνάντηση λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων. Το σεμινάριο θα ξεκινήσει το σαββατοκύριακο 02-03/03.
Η δεύτερη συνάντηση θα γίνει κανονικά 20-21/04 και θα ανακοινωθεί σύντομα η τρίτη ημερομηνία .
Παρακαλούμε όσοι έχετε δηλώσει συμμετοχή να επικοινωνήσετε με την σχολή μας . Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας !

Συνολική Διάρκεια  :  36 ώρες. ( Α επίπεδο )

Συντονιστής   :  Δοργιάκης Νίκος

 

Για την παρακολούθηση του Ωτοβελονισμού ( Β επίπεδο ) είναι απαραίτητη η Βασική Θεωρία της Κινέζικης Ιατρικής. Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα .

Σεπτέμβριος           Βασική Θεωρία 1   Τσάκαλος  Βασίλης

Οκτώβριος              Βασική Θεωρία 2   Σοφία Σπαθάρη

Νοέμβριος               Βασική Θεωρία 3  Εξάρχου  Δέσποινα

Συνολική Διάρκεια  :  36 ώρες

 

Παρακαλώ  επικοινωνήστε  με  την  γραμματεία  μας,  για  να  ενημερωθείτε  για  τις  ημερομηνίες τις  ώρες και το κόστος  .

 

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Comments are closed.

5 Elements

X