Chi Kung

Εισηγητής :  Μιχάλης Μουρτζης  ΜD(Α.Μ.)

Το chi kung, είναι μια αρχαία πρακτική που σκοπεύει στην υγεία και την μακροζωία προσπαθώντας να δημιουργήσει μια αρμονία ανάμεσα σε εμάς και το σύμπαν.

Στην Κίνα ανήκει στο σύστημα της παραδοσιακής ιατρικής  αποτελώντας μια από τις βαθύτερες πρακτικές και ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της.  Αποτελεί την βάση της δομής των πολεμικών τεχνών και ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια των εσωτερικών τεχνών.

Είναι μια θεραπευτική τεχνική που επιτρέπει την εξισορρόπηση, την ενδυνάμωση και το ξεμπλοκάρισμα της ζωτικής μας ενέργειας. Αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο για να κατανοήσουμε τον χαρακτήρα μας, να καλλιεργήσουμε την θέλησή, την εσωτερική μας δύναμη και συνείδηση για να μπορέσουμε να εισέλθουμε σε μια ποιο ελεύθερη και φωτεινή πραγματικότητα.

Το σύστημα Chi Kung των 7 Λωτών είναι μια διδασκαλία επτά επιπέδων σχεδιασμένων από τον Dr. Carlos de Leon. Είναι ένα σύστημα διαχείρισης και θεραπείας της ζωτικής μας ενέργειας. Υπάρχουν 7 επίπεδα (ή αλλιώς λωτοί) σε αυτό το σύστημα. Οι 7 Λωτοί χρησιμοποιούν στάσεις, αναπνοές, κίνηση, μασάζ , διαλογισμό και άλλες συνδυαστικές μεθόδους δημιουργώντας έτσι έναν εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο για να αναπτύξουμε διαύγεια, ενέργεια, συνειδητότητα και καλή υγεία.

Κάθε λωτός είναι μοναδικά σχεδιασμένος να εισαγάγει αποτελεσματικούς τρόπους ενεργοποίησης, ξεμπλοκαρίσματος και εξισορρόπησης της ενέργειας. Οι λωτοί βοηθούν τη ροή της ενέργειας μέσα, έξω και γύρω από το σώμα, με σκοπό την απόκτηση και διατήρηση της προσωπικής μας αρμονίας. Με αυτόν τον τρόπο ξεκινάμε να συνδέουμε τον μικρόκοσμο με τον μακρόκοσμο ξεκινώντας μια φυσική ροή απόλαυσης, χαράς και αρμονίας, αγάπης, συμπόνιας και ένωσης με το Τάο.

Lotus 1 – Κόκκινος Λωτός

Άνοιγμα των βασικών καναλιών/μεσημβρινών, άνοιγμα των χεριών και ποδιών, καθαρισμός και ενίσχυση της ζωτικής ενέργειας, βελτίωση της χαλάρωσης και του γενικού επιπέδου υγείας.

Lotus 2 – Κίτρινος Λωτός

Άνοιγμα και ενεργοποίηση των κύριων ενεργειακών κέντρων (chakras), άνοιγμα νέων καναλιών και ενεργοποίηση του “σπειροειδούς Chi”.

Lotus 3 – Πράσινος Λωτός

Ενίσχυση των μυών, αύξηση της ελαστικότητας/ευλυγισίας, αποτοξίνωση του σώματος, μείωση βάρους, εξισορρόπηση των ημισφαιρίων.

Lotus 4 – Μπλε Λωτός

Θρέψη των εσωτερικών οργάνων, αύξηση της υγείας, ενδυνάμωση του εσωτερικού chi, ενδυνάμωση ολόκληρου του σώματος και των εσωτερικών οργάνων.

Lotus 5 – Ροζ Λωτός

Προβολή ζεστού, κρύου και spiral chi, παραγωγή χρυσού chi, ενοποίηση της ενέργειας με την συνειδητότητα διεισδύοντας σε διαλογιστικά επίπεδα.

Lotus 6 – Μώβ Λωτός

Σύνδεση με το κοσμικό chi, δουλεύοντας με την αρχή «η ενέργεια ακολουθεί τον νου», άνοιγμα του τρίτου ματιού, ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα και ενισχύοντας το προγεννητικό chi (το chi κατά τη διάρκεια της σύλληψης).

Lotus 7 – Χρυσός Λωτός

Ανταλλαγή εσωτερικού & εξωτερικού chi με τα 5 στοιχεία. Ανάπτυξη και ενδυνάμωση του φυσικού και των ενεργειακών σωμάτων για περαιτέρω πνευματική εξέλιξη.

Γενικά Οφέλη των 7 Λωτών:

 • ενισχύουν τη ροή της ενέργειας μέσα και γύρω από το σώμα
 • καθαρίζουν, ισορροπούν, ενισχύουν και αναπτύσσουν τη ζωτική μας ενέργεια
 • βελτιώνουν τη φυσική μας υγεία, δύναμη και μακροζωία και την ισορροπία του φυσικού σώματος με τα λεπτοφυή σώματα
 • βελτιώνουν και ενδυναμώνουν τη λειτουργία της αναπνοής
 • μας γειώνουν και μας βοηθούν να διευρύνουμε τις αισθήσεις μας
 • αναπτύσσουν τα λεπτοφυή μας σώματα
 • χαλαρώνουν και μειώνουν το στρες
 • αυξάνουν την ενέργεια μας σε διαφορετικά επίπεδα
 • εξισορροπούν τις ορμονικές ανισορροπίες
 • δημιουργούν και προωθούν μια πιο αισιόδοξη στάση για τη ζωή
 • θεραπεύουν πεπτικά προβλήματα
 • εξισορροπούν τα ημισφαίρια του εγκεφάλου
 • αυξάνουν την άμυνα του οργανισμού απέναντι σε μολύνσεις και ασθένειες.
 • βοηθούν στη λύση των συναισθηματικών προβλημάτων (κατάθλιψη, διπολική διαταραχή κ.τ.λ.)
 • καθαρίζουν, ενδυναμώνουν και εξισορροπούν τη σεξουαλική ενέργεια
 • προωθούν τη δημιουργία χρυσού Chi (η υψηλότερη ενέργεια ζωτικότητας)
 • προετοιμάζουν το σώμα μας για περαιτέρω πνευματική ανάπτυξη

Οι 7 Λωτοί αποτελούν το θεμέλιο για την ανώτερη εκπαίδευση στο Nei Kung and Shen Kung η οποία, ως σύνολο, είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα για την πραγμάτωση του εαυτού.

 
Θα υπάρχει στην συνέχεια 1 συνάντηση σε  εβδομαδιαία βάση για την πρακτική και την προσωπική μας ανάπτυξη σε κάθε έναν loto.
Σκοπός μας είναι να προχωρήσουμε έναν έναν κάθε loto ύστερα από τα σημάδια επίτευξης τις συγκεκριμένης θεραπευτικής άσκησης, έχοντας όλα τα οφέλη σε σωματικό και ψυχολογικό-ενεργειακό επίπεδο.
 
Σημείωση : To Chi Kung είναι Συμπληρωματικό Θεραπευτικό Σύστημα
Σύμφωνα με τους ορισμούς που δίνονται από Ευρωπαϊκούς φορείς, ως συμπληρωματικά θεραπευτικά συστήματα προσδιορίζονται τα μη αυτοτελή, μη ιατρικά συστήματα, τα οποία μπορούν να υπάρξουν ως συμπληρωματικά μιας άλλης αυτόνομης θεραπείας, και στα οποία δεν ανήκει η δικαιοδοσία της διάγνωσης ή της ιατρικής ευθύνης, ως εκ τούτου είναι δυνατό να ασκούνται από μη γιατρούς.

Παρακαλώ  επικοινωνήστε  με  την  γραμματεία  μας,  για  να  ενημερωθείτε  για  τις  ημερομηνίες τις  ώρες και το κόστος  .

Comments are closed.