Λεμφική Παροχέτευση

Λεμφική Παροχέτευση

Είναι μια τεχνική μάλαξης που αποσκοπεί στη φυσική διέγερση του λεμφικού συστήματος. Κύριος στόχος του είναι η διέγερση των λεμφαδένων, για να επιτευχθεί έτσι η διευκόλυνση της κυκλοφορίας του λεμφικού υγρού. Βοηθάει στη γρήγορη και αποτελεσματική αποτοξίνωση του οργανισμού, στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, στην αναζωογόνηση του δέρματος, στη μείωση της κυτταρίτιδας, στο χάσιμο πόντων και κατ’ επέκταση και στο αδυνάτισμα.

Το λεμφικό μασάζ γίνεται σε όλο το σώμα, κυρίως όμως στα χέρια, σε ολόκληρο το μήκος των ποδιών, στην κοιλιά και τους γλουτούς, αλλά και στο πρόσωπο και το λαιμό, επιμένοντας σε προβλήματα όπως η κυτταρίτιδα, τα πρηξίματα και το τοπικό πάχος.

Ένα υγιές λεμφικό σύστημα βοηθάει το ανοσοποιητικό μας

Συμβάλλει στην άμυνα του οργανισμού με την παραγωγή αντισωμάτων και παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της εξαπλώσεις καρκινικών κυττάρων. Το λεμφικό σύστημα εμπλέκεται στην άμυνα του ατόμου εναντίον παρασιτικών οργανισμών, λοιμώξεων, επειδή η βασική λειτουργία των λεμφαδένων, είναι η παραγωγή λεμφοκυττάρων και αντισωμάτων, τα οποία εμπλουτίζουν τη λέμφο, καθώς αυτή περνά αργά μέσα από αυτά.

Στις συναντήσεις θα μάθουμε τις βασικές αρχές μάλαξης του λεμφικού συστήματος.  Θεμελιωτές του λεμφικού μασάζ θεωρούνται οι ιατροί Ο Emil και η Estrid Vodder, οι οποίοι επινόησαν την μέθοδο στη δεκαετία του 1930, όπου επινόησαν μία τεχνική όπου κατάφεραν ν’ ανακουφίσουν τους ασθενείς του από χρόνια ιγμορίτιδα. Το 1936, ύστερα από χρόνια έρευνας, εισήγαγαν αυτή την τεχνική στον ιατρικό κόσμο της Γαλλίας. Πέρασαν το υπόλοιπο της ζωής τους διαδίδοντας και διδάσκοντας αυτήν τη μέθοδο σε ολόκληρο τον κόσμο. Η τεχνική η οποία συνίσταται στην προσεκτική μετακίνηση των χεριών, για να κινήσει τη λέμφο, διδάσκεται έως σήμερα

 

Α συνάντηση 

– Θεωρητικές βάσεις της  Λεμφολογίας

– Ιστορική αναδρομή

– Ανατομία  του Λεμφικού Συστήματος

– Φυσιολογία του Λ.Σ

– Παθοφυσιολογία του Λ.Σ

– Πρακτική εφαρμογή

Β συνάντηση 

– Λεμφική παροχέτευση με τα χέρια

– Ενδείξεις- Αντενδείξεις

– Χειρισμοί λεμφικής παροχέτευσης

– Τεχνικές και πρακτική εφαρμογή σε όλο το σώμα.

Γ συνάντηση 

– Θεωρία κυτταρίτιδας & τοπικού πάχους.

– Τεχνικές και πρακτική εφαρμογή λιποδιάλυσης

– Αντιμετώπιση  της κυτταρίτιδας

– Πρακτική εφαρμογή

 

Διάρκεια: κάθε Σάββατο και Κυριακή 4 ώρες ανά ημέρα. Η συναντήσεις θα είναι το απόγευμα 17 00 με 21 00.

Ημερομηνίες : Σύντομα θα ανακοινωθούν οι καινούργιες ημερομηνίες . Μπορείτε να δηλώσετε την συμμετοχή σας από σήμερα ώστε να ενταχθείτε στο καινούργιο τμήμα . Μίνιμουν 4 συμμετοχές για να ξεκινήσει νέο τμήμα διδασκαλίας  .

 

Παρακαλώ  επικοινωνήστε  με  την  γραμματεία  να  ενημερωθείτε  για  τις  ημερομηνίες της διεξαγωγής του σεμιναρίου  τις  ώρες  και  το  κόστος .

Comments are closed.
X