Μασάζ για Εγκύους & Βρεφικό Μασάζ

Κάντε κράτηση

Μάιος 2023
Δε
Τρ
Τε
Πε
Πα
Σα
Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

Μασάζ για Εγκύους

Το μασάζ εγκυμοσύνης είναι ένα είδος μάλαξης που μπορεί να εφαρμοστεί στις δύο περιόδους, πριν τη γέννηση και μετά τη γέννηση.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συμβαίνουν τεράστιες αλλαγές στην εγκυμονούσα γυναίκα είτε σωματικές, είτε ψυχολογικές. Η μάλαξη κατά τη διάρκεια του τοκετού είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να χαλαρώσει η έγκυος και να μειωθεί το στρες. Απαλοί χειρισμοί και κυκλικά χάδια στην κοιλιά διεγείρουν την κυκλοφορία, μειώνουν την πίεση και τους σφυγμούς κι έτσι βοηθούν την μητέρα να διώξει όλη την ένταση και την κούραση, και παράλληλα βοηθούν το έμβρυο να ηρεμήσει. Κάθε μεταβολή σε αυτή την περίοδο της γυναίκας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ψυχολογία της μητέρας. Το μασάζ εγκυμοσύνης προωθεί την ευεξία και τη χαλάρωση, κάνει τη μέλλουσα μητέρα να αισθανθεί μοναδική και την καταβάλλει πλήρη ευφορία.

Τα πέλματα είναι πρησμένα και οι αρθρώσεις στα πόδια της εγκύου είναι καταπονημένες, λόγω του αυξημένου βάρους. Η μέση και η πλάτη της κυοφορούσας είναι τα σημεία που εμφανίζουν αυξημένο μυϊκό πόνο. Το μασάζ εφαρμόζεται σε αυτά τα σημεία, όπου υπάρχουν συχνά οι ενοχλήσεις για να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση και ανακούφιση. Τέλος το μασάζ κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να βοηθήσει φυσικά και σε συνοδά προβλήματα, όπως οι ημικρανίες.

Πώς βοηθά το μασάζ στην εγκυμοσύνη;

Το μασάζ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης απαλύνει τα οιδήματα, τους μυοσκελετικούς πόνους και τους πόνους των αρθρώσεων, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει στη βελτίωση της κυκλοφορίας της λέμφου και του αίματος και στην εξισορρόπηση των επιπέδων των ορμονών.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ειδικούς, ωφελεί τόσο την έγκυο όσο και το έμβρυο, καθώς συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση του άγχους και στην ψυχική ηρεμία της μητέρας, χαρίζοντας στο έμβρυο ένα πιο γαλήνιο περιβάλλον για να αναπτυχθεί ομαλά.

Η θέσεις που μπορεί να εφαρμοστεί το μασάζ είναι η ύπτια, η πλάγια και η καθιστή θέση, έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται η κοιλιά, ενώ πρέπει πάντα να γίνεται με προσοχή από τον θεραπευτή για να αισθάνεται η έγκυος ασφαλής και προστατευμένη. Καλό είναι, κατά τη διάρκεια της μάλαξης, το σώμα να στηρίζεται, ενώ και η έγκυος πρέπει να καθοδήγει τον θεραπευτή ως προς το πώς αισθάνεται σε διάφορα σημεία.

Είναι το καλύτερο δώρο για μία μέλλουσα μητέρα τη στιγμή που το έχει περισσότερο ανάγκη!

Ένα μασάζ για εγκύους διαρκεί 60′ 

Παρακαλώ επικοινωνήστε με την γραμματεία για την καταχώρηση του ραντεβού σας  !

 

Βρεφικό μασάζ

Το βρεφικό μασάζ όχι μόνο βοηθά το μικρό μας να χαλαρώσει, αλλά συμβάλλει και στην ψυχοσυναισθηματική του ανάπτυξη, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα πολλών ερευνών.  Το βρεφικό μασάζ μπορεί να γίνει σε βρέφη από την πρώτη κιόλας μέρα ως δυο ετών, όμως μπορεί να συνεχιστεί με τα ίδια ευεργετικά αποτελέσματα μέχρι και την εφηβεία και φυσικά σε ενήλικες σε συγκεκριμένες παθήσεις ή και για χαλαρώσει.

  Το βρεφικό μασάζ είναι μία τέχνη αρχαία. Η εφαρμογή του συναντάται σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς και φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Η Vimala McClure -ιδρύτρια του Διεθνούς Οργανισμού για το Βρεφικό Μασάζ- έφερε την τέχνη αυτή στη δύση και την προσάρμοσε στον δυτικό τρόπο ζωής. Συνδύασε τεχνικές από το σουηδικό μασάζ, την ρεφλεξολογία, τη γιόγκα και το παραδοσιακό ινδικό μασάζ και προώθησε μία τεχνική βρεφικού μασάζ που είναι ασφαλής και απλή.

-πώς να βοηθήσετε το μωρό σας να κοιμάται καλύτερα
-πώς να απαλύνετε τους πόνους του μωρού σας από τα αέρια τους κολικούς και τις κράμπες.
-Τονώνει το νευρικό σύστημα.
-Χαλαρώνει τους μύες .
-Ενεργοποιεί όλα τα συστήματα του οργανισμού, το λεμφικό, το εντερικό, το αναπνευστικό, το ανοσοποιητικό.

Ένα βρεφικό μασάζ διαρκεί 15-30′, ανάλογα με την διάθεση και δεκτικότητα του βρέφους σας !

 

Παρακαλώ επικοινωνήστε με την γραμματεία για την καταχώρηση του ραντεβού σας !

 

Comments are closed.